Öldürülen 9 kişinin failleri ortaya çıkarılmalıdır

Öldürülen 9 kişinin failleri ortaya çıkarılmalıdır

Batman Barosu, 19 yıl önce Batman'a bağlı Sason ilçesinin Heybeli (Tanzê) Köyüne yapılan saldırı sonucu 9 kişinin öldüğü, 17 kişinin de yaralandğı olayın, zaman aşımına uğramadan araştırılmasını istedi.

BATMAN - Batman Barosu yaptığı basın açıklamasıyla, 24 Şubat1994 tarihinde Batman'a bağlı Sason ilçesinin Heybeli (Tanzê) Köyüne yapılan saldırı sonucu 9 kişinin ölüdüğü ve 17 kişinin de yaralandığı olayın zaman aşımına uğramadan araştırılmasını istedi.

 

Batman Barosu olaya ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamada, "19 yıl önce meydana gelen olayın vahim sonuçları olmasına rağmen, zaman aşımına mahkûm edilmiş olması nedeni ile, faili meçhul cinayetleri araştırmaya yönelik sürdürdüğümüz çalışmalarda bu olaya el atmış bulunmaktayız." ifadeleri yer aldı.

 

Açıklamada, Baro olarak yaptıkları çalışmalar neticesinde olayın tanıkları ve müştekilerin yeterince araştırılmadıkları ve ifadelerine başvurulmadığını öğrendikleri belirtilerek, "Olaya ilişkin 8 tanık ve 1 müştekinin beyanına göre 24 Şubat1994 tarihinde Heybeli (Tanzê) Köyünde herhangi bir çatışma olmamasına rağmen, mermiler Karakol istikametinden geliyor. Olaydan birkaç gün öncesinde de Karakol Komutanı ile Köy İmamının tartıştığı, tartışmanın sonunda Komutanın İmama, 'Görüşürüz' diyerek ayrıldığı biliniyor. İlk olarak İmamın evine saldırılıyor. Saldırıda tank ve benzeri ağır silahlar kullanılıyor. Bu nedenlerle saldırının bu tartışmayla bağlantılı olabileceği bilgisine ulaştık." denildi.

 

Benzeri olayların zaman aşımına uğramadan gerekli soruşturmanın etkin biçimde yapılmasının, toplum vicdanını az da olsa rahatlatacağı vurgulanan açıklamada, "Baromuza mensup meslektaşlarımızın, yoğun uğraşları ile edindikleri bu bilgiler, soruşturmayı yürüten Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı ile paylaşılması üzerine, Savcılık makamı olaya dair bilgi ve görgüleri bulunan müşteki ve tanıkların dinlenmesi için gerekli talimatları vermiştir. Sason ilçesinde bir müşteki ve 3 tanığın, Batman'da da 5 tanığın beyan ve ifadeleri alınmıştır." denilerek bu ve benzeri olayların araştırılmaya devam edileceği ifadeleri kullanıldı.

 

Batman'a bağlı Sason ilçesinin Heybeli (Tanzê) Köyüne, 24 Şubat1994 tarihinde ağır silahlarla yapılan saldırı sonucunda 9 kişi hayatını kaybetmiş, 17 kişi de yaralanmıştı. Olay, kayıtlara PKK saldırısı olarak geçmiş ve failleri henüz yakalanamamıştır.(İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.