Ölümcül olabilen Hepatit B’den kurtulmanın yolu aşı olmaktır

Ölümcül olabilen Hepatit B’den kurtulmanın yolu aşı olmaktır

Batman İl Sağlık Müdürü Doktor Mehmet Hakan Pamukçu, ölümcül olabilen Hepatit B virüsünden korunmanın en etkili yolun aşılanmak olduğunu söyledi.

Batman İl Sağlık Müdürü Doktor Mehmet Hakan Pamukçu, ‘Dünya Hepatit Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Pamukçu mesajında, "Ölümcül olabilen Hepatit B virüsünden korunmanın en etkili yolu aşılanmaktır. Güvenli ve etkili olan Hepatit B aşısı ücretsiz olarak sağlık kuruluşlarımızda başarıyla uygulanmaktadır." dedi.

Toplum sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken önemli bir bulaşıcı hastalığın da hepatitler olduğunu söyleyen Pamukçu, hepatitin karaciğer iltihabı olduğunu ve birçok nedene bağlı olarak oluştuğunu ifade etti.

Viral hepatitlerin virüs tiplerinin A, B, C, D ve E olduğunu vurgulayan Pamukçu, bulaşıcı hastalıklarla mücadelede çok iyi bir noktaya gelindiğini ve özellikle aşılamada elde edilen uluslararası başarının bulaşıcı hastalıklarla mücadelenin temel taşını oluşturduğunu kaydetti.

Pamukçu şunları söyledi: "Aşılama ya da basit tedbirlerle korunması mümkün olan hastalıkların çok can kaybına neden olurken, bugün dünyada 13 antijene karşı ücretsiz aşı uygulayan nadir ülkelerden biriyiz. Özellikle Hepatit C virüsüne karşı üretilen yeni nesil ilaçlar, oldukça pahalı olmasına rağmen ülkemizde ücretsiz olarak uygun olan hastalara başarıyla uygulanmaktadır. Ölümcül olabilen Hepatit B virüsünden korunmanın en etkili yolu ise aşılanmaktır. Güvenli ve etkili olan Hepatit B aşısı ücretsiz olarak sağlık kuruluşlarımızda başarıyla uygulanmaktadır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.