ÖNDER: Adalet ve merhameti temel şiarlarımız olarak ilan ediyoruz

ÖNDER: Adalet ve merhameti temel şiarlarımız olarak ilan ediyoruz

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin kurultayında sonuç bildirgesini okuyan Sakarya İl Başkanı Yahya Bakır, adalet ve merhameti temel şiarları olarak ilan ettiklerini vurguladı.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin 18'inci kurultayı Aksaray'da yapıldı.

Kurultaya ÖNDER yönetim kurulu üyeleri, komisyon üyeleri, mezun derneği başkanları, gençlik başkanları, okul aile birliği temsilcileri, okulların yönetici ve öğretmenleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, bürokratlar ve siyasetçiler katıldı.

Yaklaşık bin 200’ün üzerinde katılımcıyla gerçekleştirilen 18. İmam Hatipliler Kurultay’ında öne çıkan başlıkları Sakarya ÖNDER İl Başkanı Yahya Bakır, kamuoyu ile paylaştı.

"ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak adalet ve merhamet erdemlerini misyonumuzu kuşatan temel şiarlarımız olarak ilan ediyoruz." diyen Bakır, "Merhametsiz adaletin kör ve nobran, adaletsiz merhametin zayıf ve nakıs olduğu bilinciyle bu iki vicdani değerin birbirinden ayrılamayacağını; birbirinin mütemmim cüzü olduğunu ifade ediyoruz. Adalet ve merhametin insanlığın içinde bulunduğu küresel kaostan çıkışının anahtarı olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle ÖNDER, Rabbimizin Adl, Rahman ve Rahim isimlerinin tecellisi gereği adalet ve merhametle yoğrulmuş vicdanların sesi olmayı vazife bilecektir." dedi.

İmam Hatiplerin yüklendiği göreve dikkat çeken Bakır, "Milletimiz, çocuklarını bilgiyi irfanla buluşturan İmam Hatip okullarına göndererek bu kurumlara gönülden sahip çıkmıştır. Böylece bu okullar akademik eğitimin yanı sıra dini ve ahlaki eğitimin birlikte verildiği kurumlar olmuştur. İmam Hatip camiası olarak içinde bulunduğumuz çıkar odaklı dünyada kâra ve maddeye tevil edilemeyen her işin değersiz görülmesini reddediyoruz. Bu dünyanın geçici olduğunun farkında olan bizler, bilginin ve vicdani değerlerin hikmetle yoğrularak nesillere aktarılmasını en önemli misyonumuz olarak görüyoruz. Bir yetimin başını okşamanın, bir yarayı sarmanın, bir fidanı büyütmenin, düşenin elinden tutup kaldırmanın, dostça bir tebessümün, tanıdığına tanımadığına selam vermenin, bir insanın hidayetine vesile olmanın, bir hastayı ziyaret etmenin, anne ve babaya hürmetle hizmet etmenin her türlü başarıdan daha öncelikli olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakır, bilgilendirmenin devamında şunları kaydetti: "Harama el uzatmamanın, ölçü ve tartıyı gözetmenin, liyakati esas almanın, hikmetle hükmetmenin, doğru şahitlik etmenin, her şartta ve herkese karşı adaleti gözetmenin, adaletin takvaya en yakın fazilet olduğunu bilmenin erdemli bir neslin en önemli hazinesi olduğunu beyan ediyoruz. Peygamber Efendimizin (Salallahu Aleyhi Vesselem) ifadesiyle İslam fıtratı üzerine doğan çocuklarımızın adalet ve merhamet gibi temel vicdani değerlere doğuştan sahip olduklarının altını tekrar çizerek, İmam Hatip camiası olarak bu temel değerleri yüceltecek faaliyetleri öncelemeye devam edeceğiz. "

"İmam Hatip davası birçok farklı paydaşın aynı mefkure etrafında ortaklaşa çalışması ile yükselecektir." diyen "Bakır, Bu nedenle 'güçlü dernek, güçlü gelenek, güçlü gelecek' ilkemiz uyarınca başta mezun derneklerimize, okul idarecilerimize, velilerimize, okul aile birliklerimize, yüksek öğretim kurumlarımıza ve diğer paydaşlarımıza önemli sorumluluklar düşmektedir. ÖNDER, imam hatip davasının bütün nesillere ve çağlara ulaşması için fedakârane çalışmalarını sürdürecektir." dedi.

Sonuç bildirgesi sonrası ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan teşekkür konuşması yaptı.


ÖNDER: Adalet ve merhameti temel şiarlarımız olarak ilan ediyoruz

ÖNDER: Adalet ve merhameti temel şiarlarımız olarak ilan ediyoruz

ÖNDER: Adalet ve merhameti temel şiarlarımız olarak ilan ediyoruz

ÖNDER: Adalet ve merhameti temel şiarlarımız olarak ilan ediyoruz

ÖNDER: Adalet ve merhameti temel şiarlarımız olarak ilan ediyoruz

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler