ÖNDER'in sonuç bildirgesi açıklandı

ÖNDER'in sonuç bildirgesi açıklandı

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği 16’ncı Kurultayı'nın sonuç bildirgesi 5 madde halinde açıklandı. Bildirgede; ehliyet ve liyakati hayatının merkezine almış gençlerin yetişmesi için çalışmaya devam edileceği belirtildi.

Malatya Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde 2 gün süren ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da konuşmacı olarak katıldığı ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin 16. Kurultayı sona erdi. Ehliyet ve liyakat kavramları üzerine 4 oturum şeklinde gerçekleşen kurultayın sonuç bildirgesi açıklandı. 5 madde halinde açıklanan bildirgede ehliyet ve liyakati hayatının merkezine almış gençlerin yetişmesi için çalışmaya devam edecekleri belirtildi.

Kurultayın sonuç bildirgesini okumak için kürsüye çıkan ÖNDER Sakarya İl Başkanı Yahya Bakır, “ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak 16. Kurultayımızı 7-8 Eylül 2019 tarihlerinde Malatya’da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyib Erdoğan’ın teşrifleri ile bizleri onurlandırdığı programımıza 81 ilimizden 500’den fazla mezun derneğimizin yöneticileri katılmıştır.  Milyonlarca mezunumuzun takip ettiği kurultayımızda “Ehliyet ve Liyakat” konusu yeni dönemimiz için şiarımız olarak belirlenmiştir.” dedi.

Bakır, alınan 5 maddelik kararı şu şekilde açıkladı:

1- ÖNDER, kuruluşundan bugüne; milli ve manevi değerlerine bağlı, hayırlı hizmetlere ehliyetli ve üstlendiği görevleri layıkıyla yerine getiren nesillerin inşaı için çaba sarf etmektedir. Bundan sonraki süreçte de ehliyet ve liyakati hayatının merkezine almış gençlerin yetişmesi için çalışmaya devam edeceğiz.

2-Ehliyet ve liyakat; İslam’ın emrettiği, toplumu ve insanı ayakta tutan hayati iki kavramdır. Ana gayemiz; bize emanet edilen vazifeleri layıkıyla yerine getirmektir.

3-Ulaştığımız her gencimizin ve mensubumuzun yaratılmış her varlığa, hak ettiği değeri verecek ehliyette ve Allah’ın bahşettiği nimetlerine liyakatle karşılık verip şükredecek karakterde olması için çalışacağız.

4-ÖNDER mensupları olarak, toplumsal adaletin, ehliyet ve liyakat merkezli bir düzenleme ile teşekkül edeceğine, eğitimde, ticarette, bürokraside ve hayatın her alanında ehliyet ve liyakatin gözetilmesinin; bireyin ihyasına ve toplumun inşaına vesile olacağına inanıyoruz.

5-ÖNDER, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kanaat önderlerimizin, dava öncülerimizin, mezunlarımızın, mensuplarımızın, destekçilerimizin ve halkımızın kendisine olan teveccühüne layık olmak için var gücüyle çalışmaya devam edecektir.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.