Onlarca siyonist Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Onlarca siyonist Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Onlarca siyonist yerleşimci, işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Siyonistlerin, Mescid-i Aksa’nın kapılarında ve avlusunda kışkırtıcı tavırlar sergiledikleri belirtildi.

Kudüslü kaynaklar, 193 siyonist yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya girdiğini ve yerleşimcilerin başında siyonist Yahudi Haham Yehuda Glick’in bulunduğunu ifade etti.

Kaynaklar, Mescid-i Aksa’ya gruplar halide giren Yahudi yerleşimcilerin el-Esbat Kapısı önünde sözde ayin yaptıklarını bildirdi.

Siyonist Yahudi Haham Yehuda Glick’in de Yahudi takvimine göre Nisan ayının başlangıcı münasebetiyle düzenlenen baskına katıldığı ve Mescid-i Aksa’nın avlusunda sözde ayin yaptığı, ayrıca Yahudi din okulları öğrencilerinden onlarcasının ve tarihi eserler idaresi görevlilerinin baskına katılan yerleşimcilere eşlik ettiği kaydedildi.

Heykel cemaatleri adı verilen ve siyonist Yahudilerden oluşan örgütler, Yahudi takvimindeki Nisan ayının 15’inci günü başlayacak Pesah (Hamursuz) Bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme ve Mescid-i Aksa’nın avlusunda kurban kesme çağrısında bulunuyor.

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Filistinlilerden Mescid-i Aksa’yı savunmasız bırakmamalarını ve siyonistlerin düzenleyecekleri baskınlara karşı koymaları çağrısında bulunmuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.