Onların zaten bir engeli var

Onların zaten bir engeli var

Kızıltepe Engelsiz Yaşam Atölyesi Proje Koordinatörü Ahmet Adıyaman, "Engellilerin zaten bir engeli var, onlara dayattığımız engelleri ortadan kaldırmak için farkındalık çalışmaları yapıyoruz." dedi.

Kalkınma Bakanlığı finansörlüğünde Mardin Valiliği koordinasyonunda, Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından yürütülen engelsiz yaşam atölyesi projesi kapsamında, “3 Aralık dünya engelliler günü” münasebetiyle program düzenlendi. Programda engelli bireylere sırt çantası, flaş bellek, eşofman takımı, bisiklet ve görme engelliler için sesli kitap cihazı dağıtıldı.

“Engellilere karşı yarattığımız engelleri aşmaya çalışıyoruz”

Programda Engelsiz Yaşam Atölyesi hakkında bilgilendirmede bulunan Proje Koordinatörü Ahmet Adıyaman, “Proje kapmasında 3 ayaklı bir faaliyet yürütmekteyiz. Birinci faaliyetimiz mesleki kurslar, ikinci faaliyetimiz sportif, kültürel faaliyetler, üçüncü faaliyetimiz ise engellilere yönelik farkındalık yaratmak. Bizim engellilere karşı yarattığımız engelleri aşmaya çalışıyoruz. Onların zaten bir engeli var, bizim toplumsal olarak onlara dayattığımız engelleri ortadan kaldırmak için farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Bu kapsamda 183 engelli bireye çeşitli kurslar verdik.” dedi.

“Yıllardır aklımda olan bir projeyi bir ay içerisinde burada başlattık”

Engellilere yönelik daha çok şeylerin yapılmasının farkında olduklarını söyleyen Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Yüzer ise şunları söyledi:

“Yıllardır aklımda olan bir projeyi bir ay içerisinde burada başlattık. Görme engelli vatandaşlarımızı Milli Kütüphane ile Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi'ne abone ettik. Onlar için elektronik cihazlara istedikleri kitapları yüklüyoruz. Onlar da o kitapları dinliyorlar. Son 20 yılda engelli vatandaşlarımıza çok haklar sağlandı, devletimiz istihdam olsun, birçok imkânı sundu fakat biz hem kaymakamlık hem belediye olarak daha yolun başında olduğumuzu, birçok şeylerin yapılması gerektiğinin farkındayız. ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla bir araya geldik ve onları da dinlemek istedik.”

“Sosyal yaşam içerisindeki engellerinizi görüyoruz”

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ise “Engelli vatandaşlarımızla ilgili Meclis'te gerekli yasama çalışmalarını takip ediyoruz. Sosyal yaşam içerisindeki engellerinizi görüyoruz, sizlerle birlikte bu engelleri aşmaya çalışacağız inşallah. Böyle bir programı organize ettiği için Sayın Kaymakam'ıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Kahvaltının ardından engelli bireylere sırt çantası, flaş bellek, eşofman takımı, bisiklet ve görme engelliler için sesli kitap cihazı dağıtıldı. Dağıtımın ardından engelsiz yaşam atölyesinde eğitim gören engelli bireylerin açtığı resim sergisi gezildi.

Buradaki programın ardından Milletvekili Demirkaya, Kaymakam Yüzer ve beraberindekiler, Kızıltepe TOKİ İlkokulunda düzenlenen engelliler programına katıldı. Burada engelli bireyler için açılan kermes gezilerek engelli bireylerin ihtiyaç duyduğu cihaz ve kullanım aletleri dağıtıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.