"O’nu (sav) okuyup yaşamak için sınava gireceğiz"

"O’nu (sav) okuyup yaşamak için sınava gireceğiz"

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na başvuranlar, sınava hazırlanmalarındaki amacın Hz. Muhammed'in hayatını tatbik etmek olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Midyat Koordinatörlüğünü yürüten Azim-Der, bu yıl 6’ncısı düzenlenecek Kutlu Doğum Siyer Sınavı için hazırlık ve kayıt işlemlerinin büyük bir yoğunlukla sürdüğünü belirtti.

Platformun Midyat Koordinatörlüğünü yürüten Azim-Der’ Başkanı Samir Özhan, 29 Ocak 2017 tarihinde düzenlenecek sınava hazırlık kapsamında 2 bin el ilanı ve bin afiş bastırdıklarını ve ilçenin çeşitli noktalarındaki billboardlara da Siyer Sınavı reklam afişlerini astırdıklarını söyledi.

Şu ana kadar tüm kategorilerde yaklaşık 5 bin kitap dağıtıldığını belirten Özhan, "Geçen yılki 2 bini aşkın sayıyı, bu yıl inşallah ikiye katlamayı hedefliyoruz. Şu anki kayıt ve başvuru sayısı 3 bini aşmak üzeredir. Amacımız, Efendimizi anlatan bu kitapları herkesin en az bir defa okumasını, anlamasını ve yaşamasını sağlamak, bu hayırlı çalışmaya vesile olmaktır. Midyat halkına ve öğrenci kardeşlerime bu teveccühlerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

"O’nu okuyup, O’nu yaşamak için sınava gireceğiz"

Sınava kayıt yapan ortaokul öğrencileri ise bu sınavın kaybedeninin olmadığını belirterek siyer sınavına sadece ödül almak ve derece için değil, Hz. Muhammed'in hayatını okumak, öğrenmek ve yaşamak için gireceklerini ifade ettiler.

Ortaokul öğrencisi Süleyman Emre Alp, "Siyer sınavına katıldım, başvurumu yaptım. Allah’ın izniyle hedefim birinci olmak.  Bu sınava sadece kazanmak için değil Peygamber Efendimizin hayatını yaşayıp taklit etmek için katılıyorum. Allah’ın izniyle başarılı olmak istiyorum. O’nu okuyup O’nu yaşamak amacıyla bu sınava giriyoruz Allah’ın izniyle bu sınavın kaybedeni yok." diye konuştu.

Ortaokul öğrencisi Mehmet Emin Ece ise duygularını şu şekilde ifade etti:

"Midyat’tan Siyer Sınavı'na katılıyorum inşallah iyi bir derece çıkartırım. Peygamberimizi tanımak O’nu yaşamak, onun düşmanlarını tanımak için katılıyorum. Hedefim sadece birinci olup kazanmak değil, Peygamberimizin hayatını okuyup anlamak ve yaşamak için sınava gireceğim."

Bir diğer öğrenci Ahmet Akıncı ise, "Midyat’ tan sınava başvurdum, hazırlanıyorum. Peygamber efendimizin hayatını öğrenip yaşamak için sınava gireceğim Peygamber Efendimizin neler çektiğini ve neler yaşadığını öğreneceğim." şeklinde konuştu. (Süleyman Tunç- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.