​O’nun yolundan uzaklaştığımız için İslam coğrafyasında zulümler yaşanıyor

​O’nun yolundan uzaklaştığımız için İslam coğrafyasında zulümler yaşanıyor

​Siyer-i Nebi sınavına katılan öğrenciler, Filistin, Suriye, Yemen başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanılan zulümlerin sebebinin Hazreti Muhammed’ten ve O’nun sünnetinden uzaklaşmak olduğunu vurguladı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" temasıyla Türkiye geneli lise öğrencilerine yönelik düzenlediği ödüllü Siyer-i Nebi yarışması Şırnak’ın Silopi ilçesinde yapıldı.

805 öğrencinin başvuru yaptığı sınav, İlçe merkezinde 4 okulda gerçekleştirildi. Sınavın ardından duygularını paylaşan öğrenciler, sınava kazanmak için değil Hz Muhammed’i iyice anlamak ve yaşamak için katıldıklarını ifade etti.

Sınava katılım sağlayan Elif Leyla Sadak Filistin, Suriye, yemen ve İslam coğrafyasında Müslümanların her gün katledilmesinin sebebi Hz Muhammedi iyice anlayamamak ve onun sünnetini hayatımıza tatbik etmemek nedeniyle olduğunu aktardı.

Sadak, ”Bugün AGD’nin bize hazırlamış olduğu Siyer Sınavına katıldık. İmam hatipli olduğum için ayrıcalıklı hissettim kendimi. Çalışmadığım halde Siyer-i Nebi sınavı biraz kolay geldi benim için. Benim için peygamber efendimiz ne ifade ediyor? Çok şey ifade ediyor. Mesela bizim dünyada bu halimiz Filistin’in, Yemen’in, Suriye’nin sürekli Müslümanların katledilmesinin nedeni Hz. Muhammed’in sünnetinden uzaklaşıp ona indirilmiş Kur'an-ı Kerim'in bilmememizdendir. Eğer peygamber efendimiz bilseydik, bu cefaların hiçbirini çekmezdik. Bize bu sınavı düzenleyen AGD’ ye çok teşekkür ederiz. Peygamber efendimizi tanımamıza yardımcı oluyor” dedi.

Birinci olmasa da Allah’ın rızası için bilgi sahibi olduğunu belirten Azize Basut, “Bugün Siyer-i Nebi sınavına girdik. Benim için hem kolay hem biraz zor oldu tabi ki birinci olmayı hedefliyorum ama olmasam da Allah ve Hz. Peygamber hakkında birçok bilgi edindim. Allah katında yükselmeyi ve İslam’a daha çok inanmayı elde etmiş olduk birinci olamasam da çok gururlu olurum çünkü Hz. Muhammed ve Allah için birçok şey öğrenmiş oldum peygamber efendimizin hayatını onun yaşadıklarını öğrenmemiz için ve Allah’ın onu bize örnek olarak gönderdiği için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı

Tekrardan Asr-ı Saadet devrine kavuşmak için Hazreti Muhammed’in yolundan gidilmesi gerektiğini aktaran Zehra Suaye, “Siyer-i Nebi sınavına katıldık, çok güzeldi. Peygamber efendimizin hayatın öğrendik, kazanmasak ta öğrenmiş olduk, güzel geçti, çok çalıştım. Peygamber efendimiz bize örnektir, âlemlere rahmettir. Bugün insanlığın içinde olduğu acının nedeni Hz. Muhammed’den ve onun sünnetinden uzaklaştığı içindir. Asr-ı Saadet dönemine tekrar kavuşmak için onun yolunu takip etmemiz gerekir.” ifadelerini kullandı

Sınav ile ilgili açıklamada bulunan AGD Silopi temsilcisi Sıddık Akyasan, amaçlarının Hazreti Muhammed'i gençlere iyice tanıtmak olduğunu ifade ederek, katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Akayasan, “Anadolu Gençlik Derneği olarak Türkiye genelinde yapılmakta olan Siyer-i Nebi yarışmasını Silopi’mizde bizde yaptık 815 öğrencimiz bu sınava başvurdu Silopi’de 4 okulda bu yarışmayı gerçekleştirdik. Ahmet Cevdet Paşanın Hz. Muhammed adlı kitabini öğrencilerimize okuttuk. Öğrencilerimiz çok istekli bir şekilde sınava hazırlandılar, verimli olduğunu düşünüyoruz. Emeği geçenlere destek verenlere çok teşekkür ediyoruz. Bu yarışmayı yapmamızın asıl sebebi Hz. Peygamberi çok seviyoruz ama peygamberimizi çok sevmemize rağmen peygamberi yaşamadığımız için, anlamadığımız için, günümüzde birçok problemle karşılaşıyoruz. Gayemiz biricik önderimiz olan Hz. Muhammed’i en iyi şekilde anlayabilmek, yaşayabilmek ve başkalarına aktarabilmektir.” şeklinde konuştu.

Akyasan, Silopi’de dereceye giren öğrencilerin 31 Aralık’ta düzenlenecek olan Mekke’nin Fethi programında açıklanacağı ve hediyelerinin takdim edileceğini söyledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.