Organları 6 kişiye hayat verecek

Organları 6 kişiye hayat verecek

Batman’da motosiklet kazası sonucu ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki V. Yaşar'ın organları 6 kişiye umut oldu.

Batman'da yaşayan 26 yaşındaki V. Yaşar geçirmiş olduğu kaza nedeniyle Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldı. 7 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde kalan Yaşar, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Beyin ölümü gerçekleşen Yaşarın Babası M.Y, organ bağışının önemine işaret ederek oğlunun organlarını başka hastalar şifa bulsun diye bağışta bulundu.

6 kişiye umut olan organlar Batman’dan yola çıktı

Ankara ve Malatya’dan gelen organ çıkarma ekiplerince yapılan operasyon sonucu V. Yaşar’dan alınan karaciğer, her iki böbrek, pankreas ve incebağırsak organları Malatya Turgut Özal Üniversitesi Nakil Merkezine, kalp organı ise Ankara Şehir Hastanesine organ bekleyen hastalara gönderilmek üzere nakledildi.

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Yaşar ailesine başsağlığı dileğinde bulunarak organ bekleyen hastalar adına minnettarlığını dile getirdi. Pamukçu, "Organ nakli beyin ölümü gerçekleşen hastalardan yapılabilmektedir. Organ bekleyen binlerce hasta bulunmaktadır. Yaşar ailesi bu en acı günlerinde organ bağışında bulunarak, organ bekleyen hastalara umut oldu. Ben kendilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Yaşar ailesi, “Acımız büyük fakat başka insanlara sağlık verebildiysek ne mutlu bize.” diye konuştu.

İLKHA


Organları 6 kişiye hayat verecek

Organları 6 kişiye hayat verecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.