Organlarıyla 3 kişiye umut oldu

Organlarıyla 3 kişiye umut oldu

Bursa'da beyin kanaması nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen 49 yaşındaki K.S, karaciğeri ve böbrekleri ile nakil bekleyen 3 kişiye umut oldu.

Bursa’da 2 hafta önce baş ağrısı ile hastaneye başvuran K.S, yapılan tetkikler sonucunda beyin kanaması nedeniyle Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edilmesinin ardından ameliyata alındı. Ameliyatın ardından, yoğun bakım ünitesine alınan K.S'nin, yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

K.S'nin ailesinin kararı üzerine, iç organlarının nakil bekleyen 3 kişiye verileceği belirtildi.

Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Yavuz Selim Çınar, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çınar, "Yapılan eşleştirmeler neticesinde hastanın bir böbreği Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, diğer böbrek ve karaciğeri Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde organ bekleyen 3 hastaya uygun bulunmuştur. Bugün 3 insan yeniden yaşama tutunmuş yeniden nefes alma şansına kavuşmuş durumdalar. Dolayısıyla bütün halkımızı bu konuda duyarlı olmaya, vefat ettikten sonra organların toprak olmasındansa organ bekleyen, yaşam umudu bekleyen insanlarımıza hayat vermesi için bağışlamalarını diliyoruz." dedi.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler