Örgüt, siyasî suikastlarla karanlık yüzünü bir kez daha göstermiştir

Örgüt, siyasî suikastlarla karanlık yüzünü bir kez daha göstermiştir

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, AK Partili siyasetçilere yönelik gerçekleştirilen suikastleri kınayarak, “Örgüt, son zamanlarda toplumun nefretini celbeden siyasi suikastlar ile gerçek niyetini ve karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur.” dedi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı adına yayımlanan yazılı bir açıklama ile örgütün son günlerde kendisine muhalif olarak gördüğü sivil ve siyasilere yönelik suikastları sert bir dille kınandı.

Örgütün yıllardır bölgede kan, gözyaşı ve kaosa sebep olduğu belirtilen açıklamada, “Kendi düşüncesi dışındaki düşünce ve oluşumlara tahammül etmeyen ve onları ortadan kaldırmak için her yolu mubah gören örgüt, son zamanlarda toplumun nefretini celbeden siyasi suikastlar ile gerçek niyetini ve karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Dün Diyarbakır Dicle'de, bir önceki gün Van Özalp'ta AK Parti İlçe başkanlarının katledilmeleri ile neticelenen menfur saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu saldırılar, ileride telafisi mümkün olamayacak sorunlara sebebiyet verecektir.” denildi.

Örgütün toplumda kendi dışındakileri imha etmeye ve susturmaya yönelik bir kaos ortamı oluşturmayı planladığı belirtilen açıklamada, “Örgütün bu girişimlerden derhal vazgeçmesi gerekmektedir. Aksi takdirde besledikleri ve büyüttükleri bu canavar sonunda kendilerine dönecektir.” uyarısında bulunuldu.

“Kaotik bir ortam oluşturmak isteyenler, tarihin kara sayfalarına yazıldıklarını bilmeli”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Dün olduğu gibi bugün de hiçbir ilkeye sahip olmayan, tüm değerleri ve kutsalları pervasızca çiğneyen, benzerine az rastlanan 6-8 Ekim katliamına imza atan, çukur siyasetiyle Kürt coğrafyasını kana boyayan, sivil yerleşim yerlerinde bombalar patlatıp masum insanların katledilmesine sebebiyet veren ve son günlerde de şer güçlerden aldıkları ihaleler doğrultusunda siyasi suikastlar ile kaotik bir ortam oluşturmak isteyenler, tarihin kara sayfalarına yazıldıklarını bilmeli ve daima nefretle anılacaklarını unutmamalıdırlar.”

Menfur saldırılar sonucu katledilen AK Parti Van Özalp İlçe Başkanı Aydın Muştu ve Diyarbakır Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'e Cenab-ı Allah’tan rahmet temennilerinde bulunulan açıklamada, katledilenlerin ailelerine ve AK Parti camiasına ise taziye dileklerinde bulunuldu.

Açıklamada son olarak, “Bu caniliğe imza atan tetikçileri, destekçilerini ve arkalarındaki güçleri de nefretle lanetliyoruz.” denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler