Ormanların korunması için birlikte hareket edilmelidir

Ormanların korunması için birlikte hareket edilmelidir

İstanbul Valiliği, “Ormanlar hepimizin” başlığıyla yayımladığı yazılı basın açıklamasında, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının birlikte hareket ederek ormanlara sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Valilikten yapılan açıklamada, “İstanbul’umuzun sahip olduğu orman varlığının korunması, muhtemel yangın, kaçak yapılaşma, vb. olumsuz etkilerden arındırılması için, İstanbul’daki bütün kamu kurum ve kuruluşları, basın, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarımızın yakın işbirliği ve dayanışma içerisinde hareket etmesi gerekmektedir.” denildi.

Ormanların, milletimizin en kıymetli varlığı, doğadaki bütün canlılarla ortak yaşam alanı ve yarınlara bırakılacak en değerli miras olduğu hatırlatılan açıklamada, “Tek bir ağaçtan başlayarak, bütün ormanlarımızı korumak, yaşatmak, orman varlığımızı daha da artırmak, en önemli milli ve insani görevlerimiz arasında yer almaktadır. Bu çerçevede; 2019 Yılı başından günümüze kadar Valiliğimizin koordinasyonunda; 14 İlçe Kaymakamlığı, 14 Belediye Başkanlığı, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve ilgili kuruluşların katılımıyla sürdürülen çalışmalarda önemli mesafeler alınmıştır.” denildi.

Ormanların içerisinde kaçak olarak inşa edilen yapılarla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulunulan valilik açıklamasında,

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan kontroller sonrasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, İl Müdürlüğüne yapılan yetki devri kapsamında gerçeğe aykırı beyanla alınmış olduğu tespit edilen 103 adet yapı kayıt belgesi iptal edilerek, yapıların bulunduğu yer belediyeleri ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne bildirilmiştir." denildi.

 “Ormanlar Hepimizin” anlayışıyla yapılan bu çalışmalarda; ilçe belediye başkanlarımıza ve personeline, Orman Bölge Müdürlüğümüz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz, güvenlik güçlerimiz ve katkı sağlayan bütün kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.