"Örnek Bir Öğrenci Zeyd Bin Sabit" konulu konferans düzenlendi

"Örnek Bir Öğrenci Zeyd Bin Sabit" konulu konferans düzenlendi

İnönü Üniversitesinde faaliyet gösteren Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu tarafından "Örnek Bir Öğrenci Zeyd Bin Sabit(radıyallahu anh)" konulu konferans düzenlendi.

Malatya İnönü Üniversitesinde faaliyet gösteren Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu tarafından "Örnek Bir Öğrenci Zeyd Bin Sabit(radıyallahu anh)" konulu konferans, Dr. Öğr. Üyesi Fethullah Zengin'in katılımıyla İlahiyat Fakültesi Zahid Aksu Konferans Salonunda gerçekleşti.

Yoğun katılımın olduğu konferans İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mustafa Altun'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu Başkanı Bilal Sağlık, topluluğun tanıtımını, çalışmaları ve gayesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında üniversite gençliğinin genel sorunlarına da değinen Sağlık, bu tür sorunların giderilmesine ve gençlik için İslami bir alternatif oluşturacaklarına dikkat çekti.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Dr. Öğr. Üyesi Fethullah Zengin, kısaca Zeyd bin Sabit'in (radıyallahu anh) hayatına değinerek, hayatından çıkarılması gereken dersleri katılımcılara aktardı.  

Özellikle Zeyd bin Sabit'in Resulullah'ın (sallalahu aleyhi vesellem) tavsiyesiyle yabancı dil öğrenimine başladığını ve günümüzdeki gençlerinde yabancı dil öğrenimine önem vermesi gerektiğini dile getiren Zengin, öğrencilerin boş durmamasını, önlerine bir hedef koyup bu hedefe küçük adımlarla gidilmesi gerektiğini söyledi.

Zengin, son olarak Resulullah'ın (sallalahu aleyhi vesellem) sahabilerinin ilim için çok çalıştığını ve kendilerini her konuda yetiştirdiklerini, bu zamanın gençlerinin de onlar gibi çabalaması gerektiğini, İslam aleminin bu tür gençlere çok ihtiyacı olduğunu ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.