Orta Asya’nın enerji haritasını değiştirecek proje

Orta Asya’nın enerji haritasını değiştirecek proje

Orta Asya’nın enerji haritasını değiştirecek olan Türkmenistan doğalgazını Pakistan ve Hindistan’a taşıyacak boru hattının 2’nci etap temel atma töreni, Afganistan’ın Serhetabat bölgesinde düzenlendi.

2020 yılında hizmete girmesi beklenen ve Orta Asya’nın enerji haritasını değiştirecek olan Türkmenistan doğalgazını Pakistan ve Hindistan’a taşıyacak Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPİ) doğalgaz boru hattının 2’nci etabının Afganistan topraklarındaki inşasının temel atma töreni Afganistan’ın Serhetabat bölgesinde düzenlendi.

Törene, Türkmenistan, Afganistan, Pakistan devlet başkanları, Hindistan Dışişleri Bakanı ve üst düzey temsilciler ile birlikte aralarında Türkiyeli iş adamlarının da olduğu yabancı iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

2020 yılında hizmete girmesi beklenen hat, yıllık 33 milyar metreküp kapasite ile yaklaşık 12 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Boru hattı, Türkmenistan’ın en büyük doğalgaz yatağı Galkınış‘tan başlayarak, Afganistan’dan geçecek, Pakistan ve Hindistan sınırındaki Fazilka yerleşim bölgesi boyunca toplam uzunluğu bin 814 kilometre olacak.

Afganistan’a günlük 14 milyon metreküp, Hindistan ve Pakistan’ın her birine ise 40 milyon metre küp doğal gaz verilecek.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.