Ortodoks Yahudiler İsrail'i protesto etti

Ortodoks Yahudiler İsrail'i protesto etti

“Gençlerimiz İsrail ordusuna katılmaktansa hapse girsin daha iyi.”

Yüzlerce Ortodoks Yahudi, Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’de İsrail’i protesto etti.

Ortodoks Yahudi erkeklerin de mecburi askerliğe tabi tutulmasını öngören yasa tasarısını eleştiren protestocular, “Gençlerimiz İsrail ordusuna katılmaktansa hapse girsin daha iyi” diyerek Siyonist rejime karşı oldukları mesajını verdi.

Avrupa’nın dört bir yanından Brüksel’e gelen binin üzerinde Ortodoks Yahudi’nin hedefinde İsrail hükümeti vardı.

"HAPSE GİRSİNLER DAHA İYİ"

Dindar Yahudi erkeklerin askere alınmasını planlayan İsrail yönetimine karşı çıkan protestocular, “İsrail ordusu Siyonizm’in yayılması için bir araç” diyerek askere gitmek istemediklerini açıkladı.

İsrail’deki Siyonist hareketin Yahudileri yeni ve milliyetçi bir kalıba sokmaya çalıştığını iddia eden Ortodoks Yahudiler, “Gençlerimiz İsrail ordusuna katılmaktansa hapse girsin daha iyi” diyerek hükümete karşı çıktı.

"İSRAİL YAHUDİLERİ TEMSİL ETMİYOR"

Protestoya katılan bir Yahudi, "İsrail ordusu Siyonizmin yayılması için bir araç olarak kullanılıyor. Dünyanın hiçbir yerinde bir ordunun dini fikirlerini askere aşılaması kabul edilemez" derken bir başkası, "İsrail, Yahudileri temsil etmemektedir. İnsanlar İsrail’in Yahudiler için bir genel merkez olduğunu düşünebilir ama değil" diye konuştu.

İsrail devletinin daha önce benzeri görülmemiş korkutma taktikleri ile Yahudi dinini değiştirmeye çalıştığını iddia eden protestocular, Avrupalı liderlerden de, planını geri çekmesi için İsrail’e baskı yapmasını talep ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Kudüs ve NewYork’ta da sokaklara dökülen Yahudiler, Avrupa Birliği kurumlarının Ortodoks Yahudilere uluslararası koruma sağlaması ve siyasi mülteci statüsü verilmesini talep ediyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler