Örtüden Vazgeçmek Cennetten Vazgeçmek Gibidir

Örtüden Vazgeçmek Cennetten Vazgeçmek Gibidir

Tesettüre Çağrı Platformu' (TES-ÇAĞ )na üye derneklerden Çermik Köprü-Der, bayanlara yönelik "İslam'da Tesettür" konulu bir seminer düzenledi.

DİYARBAKIR - Çermik ilçesinde hayırlı faaliyetlerine devam eden Çermik Köprü-Der, "İslam'da Tesettür" konulu bir seminer düzenledi. Belediye Konferans Salonunda bayanlara yönelik yapılan etkinliği Çermik Köprü Der Kadın Kolları Komisyonu organize etti.


Seminerde konuşan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Sümeyye Şani Ürük, Allah Teâlâ'nın Tesettürü Müslüman kadınlara gönderdiği özel bir mesaj olduğunu söyledi. Yazar Sümeyye, "Tesettür bir teferruat, bir ayrıntı, arta kalan, atılacak küçük bir şey değildir. Kadın için tesettür imanın başı, simgesi ve sembolüdür. Çünkü tesettürlü bayan dışarıya Müslüman olduğunun mesajını verir. Demek ki imanın nişanesidir tesettür. O başındaki örtü onun iffetli Müslüman olduğunun kanıtıdır. Dikkat ederseniz bütün ibadetler ve dinimizin direği olan namaz başta olmak üzere tesettürle farziyeti yerine getirir ve imanı kemale erdirir. Müslüman bir kadın için dini, imanı, inancı tesettür demektir" dedi.


Tesettürün Namaz ve Oruç gibi bir hakikat olduğunu ifade eden Sümeyye Ürük, bu hakikatin inkâr edilemeyeceğini söyledi. Ürük, "Ve biz şunu söylemeliyiz; her şeyimizden vazgeçebiliriz. Maaştan, okuldan, paradan, mevkiden ve makamdan ama örtümüzden asla vazgeçmeyiz, çünkü örtüden vazgeçmek imandan vazgeçmek demektir. Örtümüzden vazgeçmek bizim için cennetten vazgeçmek gibidir. Çünkü örtüsü düşenin hayâsı da düşer, hayâsı düşenin imanı gider. Çünkü Peygamberimiz; 'Hayası olmayanın imanı yoktur' buyurmuşlardır. Hayâ ile iman birleşik iki kardeş gibidirler. Bu vesileyle tesettürümüze sahip çıkmak zorundayız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Seminer yapılan skeç ile sona erdi. (Mehmet Akarsu - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler