Oruç yardımlaşma ve kardeşliği tesis etmektir

Oruç yardımlaşma ve kardeşliği tesis etmektir

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Oruç idrak, muhasebe, onun üzerinde bir içtimai yardımlaşma, kardeşliği tesis etmek ve geliştirmektir." dedi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde İslami çalışmalar yürüten STK temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İslami Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çakmataş'ın açılış konuşmasının ardından İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır bir konuşma yaptı.

İl Müftüsü Karabayır'ın konuşmasından sonra katılımcılara hitapta bulunan Güzeloğlu, hayatın bir emanet olduğunu ve sahibi olan Allah'ın, ne zaman, nerede bu emaneti alacağını bildirmeden, yaşanılan her an ve nefeste, her zaman rızasını kazanacak bir hayat sürülmesi gerektiğini belirtti.

Güzeloğlu, "Hayatın kendisi emanetse, Allah; hayatın içinde emanet verdiği makamın, mevkiinin, bilginin, kuvvetin, varlığın hesabını soracağını da bize beyan etmiştir. Bu tefekkürle yaşanıldığında; şüphesiz her anı muhasebe yapılan, bir gün hesabının verileceği sorumluluklar içerisinde bir hayat sürdürülecektir." dedi.

Aynı zamanda İslam'ın bilhassa içtimai bir mesuliyet müessesesini çok önemseyerek hatırlattığını ifade eden Güzeloğlu, "Oruç da sadece belli bir saat aralığında, bir şeylerden men edilmek değil, bilhassa toplumda bütün bir hayatı bunlardan yoksun yaşayanları idrak, muhasebe, onun üzerinde bir içtimai yardımlaşma, kardeşliği tesis etmek ve geliştirmektir." ifadelerini kullandı.

Programda yapılan konuşmaların ardından dua edildi.

Akşam ezanın okunması sonrası yenilen iftar yemeğiyle program sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler