Osman Ünlü hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Osman Ünlü hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Diyanet-Sen Bursa Şubesi ve Memur Sen İl Temsilciliği, bir televizyon programında camiler hakkında gayri ahlaki sözler sarf eden Osman Ünlü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyanet-Sen Bursa Şubesi ve Memur Sen İl Temsilciliği, TGRT'deki bir programda konuşan ve çocuklar için camilerde düzenlenen programlar üzerinden gayri ahlaki sözler sarf eden Osman Ünlü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunmadan önce Bursa Adalet Sarayının önünde düzenlenen basın açıklamasını Diyanet-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Sarki okudu.

Sarkı, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak "Çocuk Dostu Camiler" projesini hayata geçiren Prof. Dr. Mehmet Görmez'i eleştiren Osman Ünlü'nün, TGRT Haber'de skandal açıklamalar yaptığını söyledi.

Çocukların hafızalarında kötü bir iz bırakacak şekilde müdahalelerde bulunup cami adabı ile çocuk sevgisini karıştıracak olanların teravih namazlarını evlerinde kılmalarını isteyen Sarkı, "Bu mübarek aylarda televizyon programlarına çıkıp halkı bilgilendirmeye çalışan ilim adamlarının toplumun İslami hassasiyetlerini hatırlatmaya çalışması Diyanet camiası ve bizleri memnun etmektedir. Camilerde çocukların oyun oynamasının caiz olmadığını savunan Osman Ünlü ibadethanelerimizi 'kerhaneye' benzetmiştir. Cami ile kerhaneyi aynı cümle içerisinde kullanan Osman Ünlü'nün ilmi manada köhnemiş, İslam mabetlerini aşağılamaya çalışan, rencide etmeye çalışan fikri yapısının ilim adamlığı vasfına yakışmadığı ortadadır. Bugüne kadar camiye gelenleri itmek, rencide etmek, camiden soğutulan gençlerin müsebbibi olmak, bu tarz düşünce içerisinde olanlar yüzündendir." dedi.

"Bütün camilerimizde çocuklar dokunulmazdır"

Yıllarca gençleri camilerde hor görenler nedeniyle nice gencin heba olduğunu dile getiren Sarkı, "Görüyoruz ki çocukları camide istemeyen bu zat ve bunun gibileri İslam'ı anlatmaya soyunmuş. Oysaki sırtında Hasan ile Hüseyin, secdeye giden, kalbi çocuk, yüzü çocuk Peygamberin ümmeti olduğumuzu unutmuştur. İslam'ın, imanın kalpte olduğunu unutarak yıllarca dış görünüşlerinden dolayı gençlerimizi öteleyen, hor gören bu insanlar yüzünden nice gençler heba olmuştur. Anlaşılan o ki sıra çocuklara gelmiş. Sizin köhnemiş beyinlerinizde çocuk sevgisi nasıl yorumlanıyor bilemeyiz ama bizim bütün camilerimizde çocuklarımız, gençlerimiz dokunulmazdır." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Diyanet-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Sarkı, Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Bak, Memur Sen İl Temsilcisi Numan Şeker ve beraberindekiler Osman Ünlü hakkında suç duyurusunda bulundu. (Mustafa Bikeç-İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.