ÖSO: Cenevre'ye yönetimi devralmaya gidiyoruz

ÖSO: Cenevre'ye yönetimi devralmaya gidiyoruz

ÖSO Basın Müdürü Hamid el-Garzi, Muallim'in kısmi ateşkes önerisini kabul edilemez buldu ve Cenevre'ye yönetimi devralmak için gittiklerini savundu

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in sunduğu "Halep'te ateşkes planının kabul edilemez" olduğunu belirtti.

ÖSO Birleşik Komutanlığı Genelkurmay Başkanlığı Basın Müdürü Hamid el-Garzi, Esed rejiminin ateşkes için kabul edilmesi imkansız  şartlar öne sürdüğünü vurgulayarak, "Dünya üzerinde silahların susturulması karşılığında, kontrol altına alınan bölgelerden çekinilmesini öngören ateşkes var mıdır?" diye sordu.

 Garzi, "Esed rejimi kabul edilmesi imkansız şartlar öne sürerek dünyaya barış için çabaladıkları, bizim ise reddettiğimiz mesajını yaymak istiyor" dedi.

"CENEVRE-2'YE YÖNETİMİ DEVRALMAK İÇİN GİDİYORUZ"

Muallim'in kısmi ateş önerisi ile  Cenevre-2 Konferansı hazırlıkları arasında bir ilişki olduğuna yönelik iddiaları reddeden Garzi, "Cenevre-2'ye ateşkes için değil, yönetimi devralmak için gidiyoruz" ifadesini kullandı.

Garzi, ÖSO'nun tek hedefinin bu olduğunu, gerçekleşmemesi durumunda Cenevre-2'den çekilme ihtimalinin bulunduğunu söyledi. 

Velid Muallim, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Moskova'da cuma günkü görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Suriye'nin Halep'te ateşkes sağlanması ve esir değişimine "prensipte" hazır olduğunu belirtmişti.

 Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba, dün Cenevre-2 Konferansı'na katılacağını açıklamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.