Otobüs firmaları devletten maddi destek bekliyor

Otobüs firmaları devletten maddi destek bekliyor

İçişleri Bakanlığının Covid-19 ile mücadele kapsamında şehirler arası otobüs seferlerinin valilik iznine bağlanmasıyla işlerinin düştüğünü belirten otobüs firmaları, destek bekliyor.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde bulunan şehirlerarası otogardaki birçok otobüs firması, şehirlerarası yolculuk kısıtlaması dolayısıyla akşam seferlerini iptal etti.

Otobüs firması yetkilisi Hamza Çobanoğlu, yaptığı açıklamada, kısıtlamadan dolayı seferleri durdurma kararı aldıklarını belirtti.

Çobanoğlu, "Biz işletmelerimizi durdurmuşuz. Covid-19'dan dolayı devlet tarafından araçların kapasitesi 40 koltuktan 20 koltuğa düşürüldü. Gidiş gelişlerde de kapasite düştü. Bizim personellerimizde kendi sağlıkları için şüpheye giriyorlar. Personellerimiz götürüp getiren yolculardan dolayı ‘acaba bize Corona bulaşır mı?’ diye düşünüyorlar. Hem maddi hem de virüsten dolayı seferlere çıkmayacağız." dedi.

Seferleri durdurma nedenlerinin maddi imkânsızlıklar ve personellerin sağlığını düşünmesinden dolayı durdurma kararı aldığını belirten Çobanoğlu, yetkililere seslenerek şöyle konuştu:

"Yetkililer bizi de düşünsünler. Çünkü araçlarımızın milli servettir. Taksitlerimizi, kasko ve işçilerin sigortalarını ve maaşlarını ödeyemiyoruz. İşçilerimize; 'Gidin 15 gün sonra gelin size maaşınızı verelim' bile diyemiyoruz. Biz şu an tıkanmışız. Devletten maddi olarak destek bekliyoruz. Hava yollarına KDV oranını düşürmüş. Diyarbakır- İstanbul uçak biletleri 180 TL'ye kadar düşürülmüş. Diyarbakır- İstanbul otobüs bilet fiyatları 130 TL idi, Kapasite yarıya düşürüldüğü için bizim fiyatları iki katına çıkarmamız gerekecek. Bilet fiyatlarını 2 katına çıkarırsak 260 TL olacak. 260 TL yaparsak uçak fiyatları daha ucuza ve daha erken gideceğin yere gideceği için yolcular bizi tercih etmeyecek. Bundan dolayı araçlarımız otogarda bekletmişiz.”

İLKHA


Otobüs firmaları devletten maddi destek bekliyor

Otobüs firmaları devletten maddi destek bekliyor

Otobüs firmaları devletten maddi destek bekliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler