Oxfam Başkanı özür diledi

Oxfam Başkanı özür diledi

Bazı çalışanlarının Haiti'de mağdur durumda olan depremzedeleri istismar ettiği ortaya çıkan İngiliz yardım kuruluşu Oxfam Başkanı Mark Goldring, daha önce yaptığı açıklamalar nedeniyle özür diledi.

Ünlü İngiliz yardım kuruluşu Oxfam'ın başkanı Mark Goldring, Haiti'deki cinsel istismar skandalında örgüt çalışanlarının "yataklarında bebekleri öldürmediklerini bu sebeple de onlara karşı aşırı tepki gösterilmemesi gerektiği” sözleri nedeniyle özür diledi.

İngiliz Parlamentosunda bir komisyon tarafından sorgulanan ve açıklamalarını geri çeken Goldring, 2010'da bazı çalışanların Haiti'de mağdur durumda olan depremzedeleri para karşılığı istismar ettiğinin ortaya çıkmasının ardından bu ülkeye bir heyet göndererek özür dilemişti.

Avrupa Birliği ve İngiltere soruşturmanın tam bir şeffaflık içinde yapılmasının beklendiğini ve ahlaki standartlara uyulmadığı takdirde örgütün mali kaynaklarını kesmeye hazır olunduğunu açıklamıştı.

Haiti'de 2010'da meydana gelen depremde yaklaşık 220 bin kişi hayatını kaybetmiş, 300 bin kişi yaralanmış, 1,3 milyon kişi de evsiz kalmıştı. Depremin ardından bu ülkeye yardıma giden İngiliz yardım kuruluşu Oxfam’ın bazı çalışanlarının, depremden kurtulanlara para vererek cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkmıştı. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.