Oy istemeye gelenler hizmet yapmasını da bilmeli

Oy istemeye gelenler hizmet yapmasını da bilmeli

Aşırı yağışlar nedeniyle ev ve ahırları sular altında kalan Şanlıurfa'nın Yaban köyüne bağlı Yetkinler mezrası sakinleri "Oy istemeye gelenler hizmet yapmasını da bilmeli." dediler.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde iki gündür devam eden sağanak yağış, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde su baskını ve sele neden oldu.

Viranşehir ilçesine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Yaban köyüne bağlı Yetkinler mezrası da su baskınlarından nasibini aldı. Mezra sakinleri "Oy toplamaya gelenler hizmet yapmasını da bilmeli." dedi.

Su baskını nedeniyle evlerinden çıkamadıklarını, ahırlarının su içinde kaldığını, evlerinde ise maddi zararın oluştuğunu söyleyen mezra sakinleri, yetkililere defalarca bildirmelerine rağmen sorunun giderilmediğini ileri sürdü.

"Koltuklarda oturanlar hizmet yapmasını bilmeli"

Mezra sakinlerinden Sedat Yetkin, “Bizim köyün su altında kalmasının sebebi, şu gördüğünüz tarlalarda biriken suyun borularla köyün içinden geçirilmesidir. Her yağmur yağdığında bizim köy su altında kalıyor. Şu an su, evlerimizi, samanımızı ve arpamızı götürdü. Bu nasıl bir adalet, böyle bir adalet olur mu? Büyükşehir ve ilçe belediyesinin döşediği boru hizmeti işte bu. Hepsi göz önünde. Neredeyse hayvanlarımızın hepsi telef olacaktı. Bizim evlerimiz, arpa ve samanlarımızın hepsi su altında kaldı. Bunun zararını kim ödeyecek. Belediye başkanı gelip yapacağız demesin. Bizi bir daha kandırmasın. Her gün gidip geliyoruz. Bize söz veriyorlar ama yapan yok. Bizim büyük bir zararımız oldu. Evlerimizin içinde oturamıyoruz. Bunun sorumlusu kim? Koltuklarda oturanlar hizmet yapmasını bilmeli. Gelip bakıyorlar ama ne yazık ki bir şey yapan yok. Bizim amacımız bu sorunu gidermek, kimseyi kötülemek değil." ifadelerini kullandı.

"Vatandaşı perişan etmeye kimsenin hakkı yok"

Vatandaşı perişan etmeye kimsenin hakkının olmadığını söyleyen Sedat Yetkin, “Bütün yetkililer bu görüntüyü seyretsinler, burada vatandaşlar kalıyor. Dağdan gelmedik. İnsanların verdikleri oyun karşılığı bu mudur? Yarın yine gelip oy isteyecekler. Böyle olmaması lazım, hizmetin yapılması lazım, vatandaşı perişan etmeye kimsenin hakkı yok. Buraya döşedikleri boruların neredeyse hepsi patlak, her yerden su atıyor.  Bizim yetkililerden isteğimiz bu soruna bir an önce el atsınlar." diye konuştu.

Köy sakinlerinden Ahmet Yetkin ise “Bizler Türkiye vatandaşı olarak iki senedir bu mağduriyeti yaşıyoruz. Köyümüz, hayvanlarımız ve samanlarımız perişan olmuş durumda. Bizler buradan muhtara, belediyeye ve ŞUSKİ'ye sesleniyoruz ama gelen yok. Evime çizmeyle gidip geliyorum. İki senedir sesimizi duyan yok. Burası benim evim, her taraf suyla dolmuş, burada insanlar yaşıyor. Çocuklarım suyun içerisinde dolaşıyorlar. Eve girip çıkamıyoruz. Bizim köy ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta ve E/5 karayolunun dibinde, Bakanı da milletvekili de buradan geçiyor ve görüyor. Allah rızası için bu soruna bir el atın." ifadelerini kullandı.

Akşamları sel korkusundan yatamadığını söyleyen köyün en yaşlısı Perihan Yetkin, “Yağan yağmurdan dolayı ahırlarımız yıkıldı. Samanlarımızın hepsi sular altında kaldı. Tekrar saman ve arpa alacak paramız yok. Evimiz suyun altında kaldı, hepsi berbat oldu. Temiz su da kalmadı ki yıkayalım. Akşamları yağmurlar yağdığında sel korkusundan yatamıyorum. Dün gece sel korkusundan sabaha kadar yatamadım." dedi.

İzheye Yetkin ise “Benin evim su altında kaldı. Benim kimsem yok, bir oğlum var o da askerde, evimin içindeki bütün eşyalar kullanılmaz hale geldi. Kışın sobada yakacağım ve hayvanıma verecek samanımın hepsi su altında kaldı. Benim hiçbir şeyim kalmadı. Evimde sadece bir ineğim kaldı, ona da verecek samanım ıslanmış durumda. Yetkililerden isteğimiz bize yardım etsinler." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.