Özbekistan’da 24 Ekim’de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday başvuruları başladı

Özbekistan’da 24 Ekim’de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday başvuruları başladı

Cumhurbaşkanının 5 yıllığına seçildiği ülkede, son cumhurbaşkanlığı seçimi Aralık 2016'da gerçekleştirilmiş, bu seçimi 3 rakibi karşısında seçmenlerin yüzde 88,61'inin oyunu alan Şevket Mirziyoyev kazanmıştı.

Yasa gereği sadece siyasi partilerin cumhurbaşkanı adayı gösterebildiği Özbekistan'da, 35 yaşını dolduran ve son 10 yılda ülkede sürekli yaşayanlar cumhurbaşkanı adayı olabiliyor.

Adayların seçimlere katılabilmesi için ülkedeki toplam seçmen sayısının en az yüzde 1'inin imzasını toplaması gerekiyor.

Özbekistan Liberal Demokrat Parti siyasi kurul toplantısında 24 Ekim’de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in aday gösterilmesi kararlaştırıldı.

Mirziyoyev, ülkede 2016’da yapılan son seçimlerde de Liberal Demokrat Parti tarafından cumhurbaşkanlığı için aday gösterilmişti.

Daha önce Ekoloji Partisi lideri Narzulla Oblomurodov, 'Adalet' Sosyal Demokrat Partisi lideri Bahrom Abduhalimov ve Milli Şahlanış Demokrat Partisi lideri Alişir Kadirov cumhurbaşkanlığı seçimleri için partileri tarafından aday gösterilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler