Özgecan'ın ailesinden iddianame açıklaması video

Özgecan'ın ailesinden iddianame açıklaması video

Özgecan Aslan cinayetinin zanlıları için hazırlanan iddianameyi değerlendiren Özgecan'ın ailesi ve aile avukatları, istenen cezaların hukuka uygun ve kamu vicdanını tatmin edecek nitelikte olduğunu belirtti.

Tarsus’ta 12 Şubatta bindiği minibüste öldürüldükten sonra cesedi yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesi ve ailenin avukatları, tutuklu 3 cinayet sanığı hakkında tamamlanan iddianamede istenen cezalar için yazılı bir açıklama yaparak, cezaların kamu vicdanını tatmin edecek nitelikte olduğunu belirtti.

Her 3 zanlı için istenen cezaların kamu vicdanını tatmin edecek nitelikte olduğu ifade edilen açıklamada, suçluyu kayırmak, suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında verilen ek takipsizlik kararına itiraz edileceği kaydedildi.

Açıklamada, “Suçun önem ve değeri, işlenen suçun insanların güven duygusuna, toplumun ortak değer yargılarına ve toplumun vicdanına vermiş olduğu zarar ile işlenen suçun toplumda meydana getirdiği infial nedeniyle şüphelilerin bu eylemleri nedeniyle alt hadden uzaklaşılarak üst sınırdan ceza tayin edilmesi talep edilmiştir. Buna göre her 3 şüpheli hakkında kasten öldürme suçunun nitelikli hallerine giren eylemlerinden dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmiştir. Bunun dışında iddianamede belirtilen diğer suçlar bakımından da ayrıca üst sınırdan ceza tayin edilmesi talep olunmuştur." denildi.

Suçlamalar

Sanıklar hakkındaki suçlamalarla ilgili de bilgi verilen açıklamada, “Şüpheli A. Suphi Altındöken hakkında “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamalarıyla cezalandırılması talep edilmiştir.

Şüpheli Necmettin Altındöken hakkında, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme” suçlamalarıyla cezalandırılması talep edilmiştir.

Şüpheli Fatih Gökçe hakkında “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme” suçlamalarıyla cezalandırılması talep edilmiştir.”İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.