Özgecan'ın katil zanlısının cenazesi krize dönüştü foto

Özgecan'ın katil zanlısının cenazesi krize dönüştü foto

Özgecan Arslan'ı katlettiği gerekçesiyle yattığı cezaevinde öldürülen katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesinin Tarsus'ta gömülmesine mahallelinin karşı çıkması sonucu tekrar Adana’ya getirilerek morga alındı.

Adana'da cezaevinde uğradığı saldırıda ölen, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve yattığı cezaevinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürülen Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi ninTarsus'ta kabul edilmemesi üzerine tekrar Adana'ya gönderilince cenaze krizi yaşandı.

Yaşanan bu durum üzerinde Altındöken'in annesi Naciye Tan, oğlunun cenazesini kendi köyü olan Tarsus'un Kocaköy Mahallesine defnetmek istedi. Bunun üzerine jandarma ekipleri Kocaköy Mahallesinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Kendi mahallelerine defnedileceği haberini alan Kocaköy Mahallesi Muhtarı Rıfat Öcalan mezarlığı kilitleyerek cenazenin mahallesinde gömülmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Konu ile ilgili  gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muhtar Öcalan, " Canlı canlı insanın bileğini kesmek insanlık suçu. Mezarlığa koymama gibi yetkisine sahibim. Bu köy benim. Bu köyde ben yaşıyorum. Ben Suphi'yi basında takip ettim, tanımıyorum. Annesi bu köyden değil. Bu köyden yakından uzaktan ilgileri yok. Ninesi bu köylü. Kadavra yapsın. Devletin kadavraya ihtiyacı var. Kesinlikle buraya defnedilmesini istemiyoruz. " dedi.

Kocaköy Mahallesinin cenazenin kendi mahallelerine defnedilmesini istememeleri üzerine, ailenin bu karardan vazgeçtikleri öğrenilirken, Altındöken'in cenazesinin hala Adana'daki bir hastanenin morgunda bekletildiği öğrenildi.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.