Özgür Gündem’den HÜDA PAR’a Asılsız İsnat

Özgür Gündem’den HÜDA PAR’a Asılsız İsnat

Türkiye'nin Kürdistan bölgesinde yapılan bütün seçimlerde, halka karşı silah tehdidini kullandığı herkesçe bilinen PKK çevresi, yavuz hırsız misali kendi işlediği cürmü Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)'a isnat etme gayretine girdi.

Yalan Habercilik konusunda Dünya da benzerine az rastlanır derecede uzmanlaşmış kadrolara sahip olan PKK çevresi, İslami hassasiyet sahibi Kurum ve STK’ların yanı sıra Siyasi Partilere de iftira da bulunma ahlaksızlığını devam ettiriyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında karanlık mihraklar tarafından Batman'da bir düğüne yapılan silahlı saldırı neticesinde Özcan Temel’in hayatını kaybetmesi olayının iç yüzünü biliyor olmasına rağmen PKK’nin yayın organlarından Özgür Gündem Gazetesi, söz konusu olayı HÜDA PAR’a mal etmeye çalışarak yeni bir karalama ve provokasyona girişmişti. Aynı gazete Cizre'de seçim çalışması yapan Hür Dava Partisi üyelerine yönelik YDG-H çetelerinin saldırılarını örtbas ederek HÜDA PAR’lıların silahla halkın üzerine ateş açtığı yalanını uydurdu.

Aynı medya grubunun uzantılarından ANF (Fırat Haber Ajansı) 31 Aralık günü yayınladığı ve iftiraya dayalı olan bir haber de Şırnak’ın Cizre ilçesinde HÜDA PAR üyelerinin halkın üzerine silahlarla ateş açtığı yalanını uydurmuştu. Konuya ilişkin dün, Hür Dava Partisi Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin bir basın açıklaması yaparak, “Bugüne kadar halktan ziyaret ettiğimiz binlerce kişi bu söylemlerin yalan olduğuna şahittir. Bu saldırıların sebebi gün geçtikçe halkın HÜDA PAR'a olan teveccühünü artmasıdır.”  demişti.

Molotoflarla Yaptıkları Saldırıyı Örtbas İçin İftiraya Başvurdular
HÜDA PAR yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Yafes Mahallesinde yaşanan olaylar ifşa edilmiş ve işin asıl gerçek boyutunda saldırıya uğrayanların kendileri olduğu belirtilmişti. Cizre’nin Yasef Mahallesinde PKK'nin sözde gençlik yapılanması YDG-H çetelerinin Molotof bombası ve taşlı saldırısına maruz kalan HÜDA PAR üyeleri olayların daha çok büyümemesi adına itidalli davranmış ve sağduyu çağrıları yapmışlardı.

Hizbullah Cemaatine İftira
Olayın gerçek mahiyeti açıklanmış ve bölgede yaşayan herkesçe biliniyor olmasına rağmen PKK’nin yayın organları çarpıtmalarda bulunmaya devam ediyor. Özgür Gündem Gazetesi bu günkü baskısının birinci sayfasında yer verdiği haber de, Hizbullah Cemaatine iftirada bulunmakla kalmayıp Hür Dava Partisine de asılsız iddialarda bulunarak iftira geleneğini sürdürmeyi tercih etti. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.