Özhaseki: Belediyecilik ideolojik kavgaların yeri değildir

Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi'ni ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, büyükşehirlerde hâkim olan belediyecilik yapısının herkesi çok rahatsız ettiğini söyledi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından karşılanan Özhaseki, belediyenin ana binasında incelemelerde bulundu.

Geliş amaçlarının belediyenin hizmetlerini ele alıp daha iyisinin yapılması için istişarelerde bulunmak olduğunu anlatan Özhaseki, "MYK'da aldığımız kararla belediyelerimizi geziyoruz. Belediye başkanlarımızla istişare ediyoruz, il teşkilatlarımızla bir araya gelerek yapılacak ne varsa sorunları yerinde görüp değerlendiriyoruz. Sonra da hazırladığımız raporları Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ederek buradaki işlerin çözümü noktasında hareket ediyoruz." dedi.

"Belediyecilik, ideolojilerin savaşma yeri veya kavga yeri değil"

Özhaseki, "Bizim belediyeciliğimiz hizmet belediyeciliğidir. İdeolojik noktada yapılan belediyecilikten geçmişte ülke çok çekti. Özellikle 1994 öncesinde Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde hâkim olan aşırı sol kafaların oluşturduğu belediyecilik yapısı hepimizi çok rahatsız etmişti. Onların kafasında bir dünya görüşü vardı, ülkeyi götürmek istedikleri bir yer vardı. Belediye personelini de bu yolda sanki birer eleman gibi görüyorlardı. Eylemden eyleme koşturmayı da bir görev biliyorlardı. 1994 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul'da ve bizler de Anadolu'da yola çıktığımızda insanlarımıza bir tek şunu söyledik, 'Biz hizmet edeceğiz, belediyecilik, ideolojilerin savaşma yeri veya kavga yeri değil. Biz burada gece gündüz çalışacağız. Kimseyi birbirinden ayırmayacağız." ifadelerini kullandı.

"Belediyecilik anlayışımız sayesinde şehirlerimiz Avrupa ile yarışır hale gelmiştir"

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun elindeki imkanlarla güzel bir başarı ortaya koyduğuna vurgu yapan Özhaseki, bu çıtayı daha yükseğe taşımak için her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Özhaseki,"Benim ömrüm belediyecilikle geçti. Bildiğim tek şey de belediyecilik. Bu yüzden bildiğim ne varsa aktarmaya çalışıyorum. Burada yapılacak işleri değerlendireceğiz. Dolu olarak Ankara'ya gidip bu sorunları aktarırken, bir taraftan da buradaki işlere yardımcı olmanın, belki bazılarının da sevinci ve mutluluğu içerisinde gideceğiz. Bizim belediyecilik anlayışımız sayesinde şehirlerimiz Avrupa ile yarışır hale gelmiştir. Bağlar'da değerli Başkanımız çalışıyor, gayret ediyor. Elinden geleni ortaya koyuyor. Elindeki imkanlarıyla güzel işler yapıyor. Bunun da farkındayız. İnşallah Bağlar'da çok daha başarılı oluruz, güzel işler yaparız. Tüm Diyarbakır'a örnek oluruz. Burada gönül belediyeciliğini inşa ederek diğer ilçelere de örnek teşkil ederiz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.