Özür değil hizmet istiyoruz

Özür değil hizmet istiyoruz

Adıyamanlılar, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’nun, sosyal medya hesabından “Yağmur sularının tahliyesi konusunda başarısızız, özür dileriz” açıklamasını İlke Haber ajansına değerlendirdiler.

Adıyaman Belediye başkan Hüsrev Kutlu’nun sosyal medya hesabında paylaştığı “2. Çevre yolunda yağmur sularının tahliyesi konusunda başarısızız. Yoldan geçenlerden ve Adıyaman halkından özür diliyorum.” ifadelerini İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendirdiler.

Belediye başkanının paylaşımını değerlendiren Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, mahallelerinin ortasından geçen 2’nci Çevreyolunun ciddi bir sorun haline geldiğini belirterek, “Özür değil hizmet istiyoruz. Mağduriyetlerimiz giderilsin” talebinde bulundular.

“Şikâyetlerimizi dikkate almıyorlar”

Mahalle sakinlerinden İskender Yorgun sıkıntılarını şöyle dile getirdi, “ Her yıl yağmur yağdığında yollarımız sürekli tıkanıyor. Çocuklarımız okullara giderken sıkıntı yaşıyor. Kendimiz işe giderken sıkıntı çekiyoruz.  Fırına, bakkala bir işimiz düşerse çıkamıyoruz dışarı. Şikâyetlerimizi dikkate almıyorlar, alsalardı yollarımızı yaparlardı.”

“Su birikintilerinden dolayı karşıdan karşıya geçemiyorlar”

Çevredeki esnaflardan Mehmet Avcı ise “Müşterilerimiz geldiğinde karşıya geçemediğinden dolayı geri gidiyor. Su birikintilerinden dolayı karşıdan karşıya geçemiyorlar. Bir insan bir iş yaptığı zaman dönüp yaptığı işe bakmalı. Acaba bu işimi amacına uygun yaptım mı yapmadım mı? diye.

Yolun 3 ay önce yapıldığını belirten Avcı, “Yağmur sularından oluşan taşkınlıklara meydan vermemek için yapıldı bu yol. Ancak onu kendileri de beğenmiyor. Bir örnek vermek istiyorum; adamın biri 40 yaşına gelmiş bir helva yapmış. Sonrada yaptığı helvanın tadına bakmış ve demiş ki ‘40 yılda bir helva yaptım ben bile beğenmedim.’ Bu da onların meselesi.” şeklinde konuştu.

Yetkililere, ‘Yağmur yağdığında Adıyaman’ı bir dolaşın’ önerisinde bulunan Avcı, “Şöyle bir baksınlar, yaptıkları işler amacına uygun yapılmış mı, sıkıntı var mı, insanlar ne durumda, yapılan işlerden memnunlar mı?” ifadelerini kullandı.

“Her yağmur yağdığında böyle çoluk çocuk perişan oluyoruz”

Yağmur yağdığında mahallenin su altında kaldığını söyleyen mahalle sakinlerinden Ali Oğuzhan ise şöyle konuştu:

“Caddede karşıdan karşıya geçemiyoruz. Fırına, bakkala gidemiyoruz. Buna bir çare bulunması lazım. Her yağmur yağdığında böyle çoluk çocuk perişan oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Onur Çelik ise “ Biz bu mahalde oturuyoruz. Belediyenin alt yapıyı yapamadığını görüyoruz. Burada ne fırına ne de bakkala gidebiliyoruz.  Karşıya geçemiyoruz. Her yer şuan yağmur suyu altında, yollar da sıkıntı var.” dedi.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler