Pakistan Başbakanı Khan, Müslüman ülkelerin liderlerine çağrıda bulundu

Pakistan Başbakanı Khan, Müslüman ülkelerin liderlerine çağrıda bulundu

Pakistan Başbakanı İmran Khan, Müslüman ülkelerin liderlerinin, dünyada artan İslam düşmanlığına karşı ortaklaşa bir strateji benimsenmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden “Müslüman ülkelerin liderlerine” başlığıyla bir mektup paylaşan Khan, dünya genelinde özellikle Avrupa ülkelerinde artan İslam düşmanlığına dikkat çekti.

“Müslüman dünyası için bu mesajı birlik ve açıklıkla dünyanın geri kalanına iletmenin zamanı geldi” diyen Khan, “Özellikle de Batı dünyasına, böylece İslamofobi'ye, İslam’a ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e saldırılara bir son verilir.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan saygısızlıkları, çok sayıda Müslüman’ın yaşadığı Avrupa ülkelerinde artan İslam düşmanlığının bir yansıması olarak nitelendiren Khan, camilerin kapatıldığı, rahibe ve papazların dini kıyafetlerini sergilemeye devam ettiği sırada Müslüman kadınların kamusal alanda istedikleri kıyafetleri giyme haklarının reddedildiği Avrupa’da Müslüman karşıtı düşüncelerin yayıldığını belirtti.

 Khan, “Bugün Batı dünyasında, özellikle Avrupa'da büyüyen bir İslamofobi'yi ve sevgili Peygamberimizin alay edilmesi yoluyla saldırıya uğradığını gören ümmetimiz arasında yükselen bir endişe ve huzursuzlukla karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkelerinde Müslümanlara yönelik aleni ve örtülü ayrımcılığın olduğuna dikkat çeken Khan, bu ülkelerdeki liderlerin de Müslümanların Hazreti Muhammed’e ve kutlu kitaplarına olan derin tutku, sevgi ve düşkünlüklerini iyi anlamadıklarına işaret etti.

Bu durumun tehlikeli bir eylem ve tepki döngüsüne yol açtığını belirten Khan, Avrupa ülkelerinde Müslümanların ötekileştirilmesini eleştirerek, İslam dünyasının liderleri olarak şiddeti ve hatta ölümü besleyen bu nefret döngüsünün kolektif olarak kırılmasında başı çekmek bizim görevimizdir.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.