Pakistan, elektrikli otobüse geçen ilk Güney Asya ülkesi oldu

Pakistan, elektrikli otobüse geçen ilk Güney Asya ülkesi oldu

Ülkede elektrikli araçların piyasaya sürülmesine yönelik 'Daewoo Express Pakistan' ve 'Skywell Automobile of China'nın, mutabakat anlaşması imzaladıkları belirtildi.

'Daewoo Pakistan' ile 'Skywell Automobile' arasında, Pakistan pazarı için elektrikli otobüs tedarik edilmesine yönelik Stratejik İttifak Anlaşması imza töreni düzenlendi. Anlaşma kapsamında 'Skywell Automobiles China' ve 'Daewoo Express Pakistan', Pakistan'da elektrikli otobüs ve diğer elektrikli araçları tanıtmak ve ülkede bir teknik destek üssü oluşturmak için işbirliği yapacak.

İlk aşamada Skywell Automobiles'in, Pakistan pazarı için elektrikli otobüs sağlayacağı ve ardından ikinci aşamada, şirketin Pakistan'da elektrikli araç üretimi için bir üretim tesisi kuracağı kaydedildi.

Pakistan Bilim ve Teknoloji Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Elektrikli araçların piyasaya sürülmesiyle Pakistan, çevre dostu araçlara sahip ilk Güney Asya ülkesi oldu" dedi.

Bakanlık, elektrikli araçların kullanılmasının çevre dostu bir sistemin gelişmesine yardımcı olacağını ve küresel ısınmanın etkilerini hafifleteceğini sözlerine ekledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.