Pakistan: Hint askerlerinin açtığı ateş sonucu 1 sivil hayatını kaybetti

Pakistan: Hint askerlerinin açtığı ateş sonucu 1 sivil hayatını kaybetti

Pakistan, Hindistan askerlerinin iki ülke arasındaki Keşmir Kontrol Hattı'nda (LoC) açtığı ateş sonucu bir sivilin hayatını kaybettiğini, 4 sivilin yaralandığını duyurdu.

Pakistan ordusu, Hint kuvvetlerinin iki ülke arasındaki Keşmir Kontrol Hattı'nda (LoC) ayrım gözetmeksizin ateş açtığını duyurdu.

Ordudan yapılan açıklamada, Hint askerlerinin "LoC boyunca, Hotspring ve Rakhchikri bölgelerinde otomatik silah ve havanlarla sivil nüfusu hedef alan ateşkes ihlalleri" gerçekleştirdiğini söyledi.

Açıklamaya göre bir kız hayatını kaybederken, aralarında 75 yaşında bir kadın ve iki genç erkek olmak üzere dört sivil yaralandı.

Pakistan ordusu, ateş edilen bölgenin derhal hedef alınarak karşılık verildiğini söyledi.

Pakistan ve Hindistan, tartışmalı Keşmir bölgesinde iki ülke arasındaki fiili sınır olan LoC boyunca ateşkes ilan etmişti. Pakistan, Hindistan'ın sürekli olarak ateşkesi ihlal ettiğini belirtiyor.

Hindistan'ın Ağustos 2019'da Hindistan kontrolündeki Keşmir'in özel statüsünü kaldırmasının ardından gerginlik arttı. Pakistan buna karşılık olarak diplomatik ilişkilerini düşürdü, ticaret ilişkilerini askıya aldı ve Hindistan ile tren seferlerini askıya aldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler