Pakistan Ordusundan Operasyon

Pakistan Ordusundan Operasyon

Ülkede mezhep savaşı çıkarmak için yapılan terörist eylemlere karşı operasyon düzenleyen Pakistan ordusu, eylem hazırlığında olan sekiz teröristi ele geçirdi.

Mezhepçilik motifli saldırıların yoğun olduğu Belucistan eyaletinde yapılan operasyonda, Keta’nın güneybatısına düşen Deşt şehrinde eylem hazırlığında bulunan 8 terörist Pakistan ordusu tarafından ele geçirildi. Operasyon düzenlenen evde çok sayıda patlayıcı madde, silah, roket atar gibi mühimmat bulundu.

Yakalanan teröristlerin, Keta patlamalarısı ile ilişkilerinin olup olmadığı henüz bilinmiyor. Zira son iki ay içerisinde Belucistan eyaletinin başkenti Keta’da düzenlenen bomba yüklü araçlı saldırılarda, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 200 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce yaralı ise çevredeki hastahanelere kaldırılmıştı.

Pakistan içişleri bakanı Rahman Malik, ülkede yapılan mezhepçi eylemlerin yüzde 80’nin arkasında Leşkere Cengvi adlı bir örgütün olduğunu Mart başında söylemişti.

Leşkere Cengvi adlı örgüt, Sipahe Sahabe Pakistan (SSP) adlı örgütten 1996 yılında ayrılan Riyaz Basra tarafından kuruldu.  SSP 1980 yılında, Pakistan’da yaşayan şii müslümanlara karşı kurulan terörist bir gruptur. Pakistan devleti her iki örgütüde terör listesine almıştır.

Hürseda Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.