Pakistan'da 500 Öğrenci Rehin Alındı

Pakistan'da 500 Öğrenci Rehin Alındı

Pakistan'ın Peşaver kentinde silahlı saldırganlar okul basıp 500 öğrenciyi rehin aldı. Askerler okulu kuşattı, bölgeden silah sesleri yükseliyor.

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde silahlı Taliban militanları, askeri okula saldırdı. Militanlar okuldaki 500 öğrenci ve öğretmeni rehin aldı.
 
Bölgede bulunan basın mensupları, okulda silah sesleri geldiğini belirtiyor. Çıkan çatışmada 84'ü öğrenci toplam 104 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor. Çok sayıda kişi de yaralandı. Silahlı militanlar ile Pakistan ordusu arasındaki çatışma sürüyor.
Pakistan kaynakları, orduya ait okula en az 6 silahlı militanın girdiğini ifade ediyor. Çatışmalarda şimdiye kadar en az 104 kişi öldü. Çok sayıda yaralı var. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Yaralanan öğrenciler Peşaver'deki hastaneye getirildi. Militanların ayrıca okula giden yolu kapatmak için bir aracı ateşe verdiği de belirtildi. Saldırıyı Pakistan'da faaliyet gösteren Taliban'ın 'Tahrik-i Taliban Pakistan' adı verilen bir kolu üstlendi.
 
TALİBAN SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA Pakistan Talibanı'nın sözcüsü Muhammed Horasani okula en az 6 saldırgan gönderdiklerini ve saldırganlara askeri personeli vurmalarını emrettiklerini duyurdu. Horasani, saldırganlar arasında intihar bombacılarının da bulunduğunu söyledi. Taliban sözcüsü, "İntihar bombacılarımız okula girdi. Kendilerine çocuklara zarar vermemeleri konusunda talimat verildi" dedi.
 
AFP'ye konuşan bir ordu yetkilisi ise "Peşaver'deki Devlet Askeri Okulu'nda silahla ateş etme olayı oldu. Askerler bölgeyi kordona aldı. Militanları arıyoz" açıklamasını yaptı. Saldırıya uğrayan okulun, Pakistan'da ordu tarafından idare edilen 146 okuldan biri olduğu belirtildi. 10 ila 18 yaş arasındaki öğrencilerin okuduğu okulda, askeri personel ve sivillerin çocuklarının eğitim gördüğü açıklandı..
 
Pakistan Ordusu'nun kurtarma operasyonu başlattığını bildiren Anadolu Ajansı ise, öğrencilerin büyük kısmının güvenli bir şekilde arka kapıdan çıkarıldığını belirtti. Taliban militanları, askeri okulu bastığında öğrencilerin bir bölümü, okulun bahçesinde beden eğitimi dersi için toplanmıştı. Saldırı sırasında okulda 500 öğrenci ve öğretmenin olduğu tahmin ediliyor.
 
Polis memuru Cavid Han, saldırının silahlı kişilerin okula girip etrafa ateş açmasıyla başladığını söyledi. Han, komandoların hemen olay yerine ulaştığı ve saldırganlarla silahlı çatışmaya girdiğini kaydetti. Pakistan televizyonunda yayınlanan görüntülerde, askerlerin bölgeyi kuşattığı ve insanları bölgeye sokmadığı görüldü. Yaralı öğrencilerden Abdullah Cemal, saldırı başladığında 8'inci, 9'uncu ve 10'uncu sınıflarla birlikte Pakistan ordusu tıp ekibinin katıldığı ilk yardım dersinde olduklarını söyledi. Bacağından vurulan Cemal, ilk başta kimsenin ne olduğunu anlamadığını ifade etti. Cemal, "Daha sonra ağlayıp çığlık atarak yere düşen çocuklar gördüm. Sonra kurşun yediğimi anladım. Bütün çocuklarda kurşun yarası vardı. Hepsi kanıyordu” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.