Pakistan'da deniz yükseldi içme suyu tehlikede

Pakistan'da deniz yükseldi içme suyu tehlikede

Pakistan'da deniz yükseldi içme suyu tehlikede

Pakistan'ın sahil kesimindeki halk deniz seviyesinin yükselmesinden dolayı yavaş yavaş ülkenin iç bölgelerine göç etmek zorunda kalıyor. Ülkede bu yüzden evini terk edenlerin sayısı ise oldukça fazla. Yaklaşık 100 bin kişi, sahil bölgelerinde deniz seviyesinin yükselmesinden dolayı evlerini ve tarlalarını terk etmek zorunda kaldı.

Pakistan'ın Sindh bölgesinde yaşayan kişiler neredeyse ilk çağlardan bu yana aynı bölgelerde yaşıyordu. Çoğunluğu tarımla uğraşan Sindh halkının deniz seviyesinin yükselmesiyle birlikte sularda artan tuz oranından doalyı verimli mahsul alamadıkları için bölgeden göç etmek durumunda kaldıkları kaydediliyor.

Basın mensuplarına konuşan Pakistanlılar yaklaşık bir milyon hektar arazinin topraktaki tuz oranının artmasından dolayı verimsiz arazilere dönüştüğünü ve buralarda tarım yapamaz olduklarını söylüyorlar. 

Pakistan'ın sahil bölgesinde deniz seviyesinin zaman zaman yükselmesiyle birlikte, içme ve sulama suları tuzlu deniz suyuyla karışıyor. Deniz suyuyla karışan bu sular da tarım ve günlük kullanım için elverişsiz hale geliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.