Pakistan’da deprem sonrası çalışmalar devam ediyor

Pakistan’da deprem sonrası çalışmalar devam ediyor

Pakistan’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından bir yandan kurtarma çalışmaları devam ederken diğer yandan depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Pakistan’ın Keşmir bölgesinde meydana gelen ve en 25 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin de yaralandığı depremden sonra, bir yandan enkaz altında kalan insanları kurtarmaya yönelik çalışmalar devam ederken diğer yandan depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Kurtarma ekipleri, ağır hasarlı yollar boyunca yıkılan binaların enkazı altında canlı insan bulma umuduyla aramalarına devam ederken gece boyunca etkili olan yağmur, kurtarma çalışmalarını zor hale getiriyor.

Yetkililer, yerleşim merkezlerinde hasarın boyutlarının ortaya çıktığını ancak kırsal kesimlerde ki hasar hakkında bilgi almaya çalıştıklarını açıkladılar.

Bölgedeki sefaletin boyutlarını artıran yağışlı geceden sonra Mirpur kentinde ölenler için bir cenaze töreni düzenlendi.

5.8 büyüklüğündeki depremin çok şiddetli olmadığı ancak yüzeye yakın bir noktada meydana geldiği için yıkıcı etkisinin fazla olduğu belirtiliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.