Pakistan'da İmran Han karşıtı gösteriler büyüyor

Pakistan'da İmran Han karşıtı gösteriler büyüyor

​Pakistan'da dün başlayan ve giderek büyüyen protesto gösterilerinde halk, ülkenin kötü gidişatı nedeniyle Başbakan İmran Han'ı istifaya davet etti.

Pakistan'da, dün başlayan protesto gösterilerinde halk, ekonomik durumun kötüye gitmesi, işsizliğin ve dış borcun artması gibi gerekçelerle Başbakan İmran Han'ın istifasını istedi.

Karaçi kentinde başlayan protesto gösterilerini Cemaati Ulema-i-İslam tertipliyor. Karaçi'deki protesto gösterilerine Cemaati Ulema-i-İslam lideri ve eski siyasetçi Mevlana Fazlurrahman da katıldı.

Burada konuşan Fazlurrahman, "Başbakan İmran Han istifa etmek zorunda kalacak. Karaçi'de yüz binlerce kişi toplandı; ülkenin dört bir yanındaki insanlar İslamabad'a ulaştığında hükümet ne yapacak?" dedi.

Karaçi'de başlayan protesto yürüyüşünün 31 Ekim'de başkent İslamabad’da büyük bir gösteriyle son bulacağı belirtiliyor.

Cemaati Ulema-i-İslam partisi sözcüsü Abrar Ahmed de dün yaptığı açıklamada, hükümeti "gayrı meşru" olarak niteledi ve İmran Han başkanlığındaki hükümetin ordunun desteğiyle iktidara geldiğini savundu.

Han, 2018 milletvekili seçimlerinde ülke ekonomisini iyileştirme ve istihdam vaadiyle iktidara gelmişti. Ancak muhalefet ve eleştirmenler, Han'ın şu ana kadar bu vaatlerine yerine getiremediğini söylüyor.

Yine Cemaati Ulema-i-İslam yetkililerinden Mevlana Raşid Mahmud Soomro, Han'ın partisi PTTI'nin iktidara gelmesinde bu yana yolsuzlukta yüzde 3 oranında bir artış olduğunu belirtmiş, "Ekonomi çok ciddi bir şekilde değişti, temel ihtiyaçların fiyatları zirvelere yükseldi. İnsanlar yoksulluk içinde yaşıyorlar. Bu yüzden (Başbakan Han) gitmesi gerekiyor." demişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler