Pakistan'da muhalefet İslamabad'a dayandı

Pakistan'da muhalefet İslamabad'a dayandı

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da yürüyen muhalefet başbakan Navaz Şerif'in istifasını istiyor.

Pakistan'daki muhalif hareket olan Pakistan Tehrik-i İnsaf (PTI), Pakistan  Başbakanı Navaz Şerif'e yönelik protestolarına devam ediyor. PTI lideri İmran Han, Navaz Şerif istifa edene kadar geri adım atmayacaklarını söyledi.

PTI üyeleri bugün öğleden sonra başlatılan oturma eyleminin ardından, taleplerini hükümete kabul ettirmeyi umuyorlar. Hükümet, muhalif güçlerle görüşme için bir temsilci göndermesi bekleniyor. Aksi takdirde muhaliflerin hükümetle olan ilişkilerini tamamen kesip kesmeyecekleri merak konusu.

Müslüman aktivist Muhammed Tahir'ül Kadri ve diğer aktivistlerin duruma getireceği yaklaşım da ayrı bir merak konusu durumunda.

İMRAN HAN KALABALIĞA HİTAP ETTİ

Muhalif lider İmran Han, eylem sırasında Navaz Şerif'e yönelik yaptığı konuşmada, "Allah bizimledir. Sen istediğin her yolla bizi sınayabilirsin. İstifa edene kadar evimize gitmeyeceğiz" dedi.


Pakistan İslam Cumhuriyet'inin başkenti olan İslamabad'da gerçekleştirilen gösterilerde basın mensuplarına konuşan PTI lideri, şu anki hükümetin hileli seçimlerle iktidara geldiğini ve Navaz Şerif'in başbakanlığının meşru olmadığını savundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.