Pakistan'da öğrenci otobüsüne saldırı: 24 ölü

Pakistan'da öğrenci otobüsüne saldırı: 24 ölü

Ketta kentinde kız öğrencilerin otobüsüne konan bombanın patlamasının ardından, hastaneye akın eden insanlara da saldırı düzenlendi. Patlama ve çatışmalarda 24 kişi öldü

Pakistan'ın Beluçistan eyaletinin başkenti Ketta'da öğrenci otobüsünde meydana gelen patlamada 14 kişi öldü.

 

Ketta kentindeki Uluslararası Kadın Üniversitesi'nin servis otobüsü içine yerleştirilen yüksek miktarda patlayıcı maddenin infilak etmesi sonucu, 14 kız öğrencinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin de yaralandığını bildirildi.

 

Ölenlerin yakınları ve arkadaşlarının hastaneye akın etmesi sonrasında ise burada bir intihar eylemcisi tarafından ikinci bir bomba patladı. Patlamada, tıp fakültesi ve civardaki bina ve araçlarda ağır hasar oluştuğu kaydedildi. Hastanedeki patlamanın ardından en az 8 kişi olduğu belirtilen saldırganlar tarafından hastanedeki insanlar rehin alındı.

 

Hastanedeki insanların rehin alınması üzerine güvenlik güçleriyle silahlı saldırganlar arasında çatışma çıktı. Çatışma saatlerce sürdü. Çatışma sırasında saldırganlar üst düzey bir emniyet yetkilisi ile 3 güvenlik görevlisini öldürürken, saldırganlardan da 4'ü öldürüldü, 1'i tutuklandı. Çatışmaların bitmesiyle rehin alınan 34 kişi kurtarıldı.

 

Belucistan'ın başkenti Quetta'da Pakistan'ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah tarafından kullanılan tarihi bir binaya da bugün saldırı düzenlenmişti.

 

Bölgede Beluc milliyetçiler ile Taliban arasında mücadele var.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.