Pakistan'da otelde çatışma: 8 ölü 6 yaralı

Pakistan'da otelde çatışma: 8 ölü 6 yaralı

Pakistan'da bir otele düzenlenen saldırıda biri asker, 4'ü otel çalışanı 8 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı.

Pakistan'ın Gvadar kentinde 5 yıldızlı bir otele düzenlenen saldırı sonrası saatlerce süren çatışmalar sona erdi. Olayla 8 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

Pakistan güvenlik yetkililerinden yapılan açıklamada, 3 saldırganın, Gvadar kentindeki otele girdikleri, sivilleri rehin almak istedikleri, ancak otelin güvenlik görevlilerince saldırganların durduruldukları belirtildi.

Güvenlik görevlilerinin müdahalesi üzerine saldırganların üst katlara çıkmaya başladığı ve rastgele ateş açtığı kaydedilen açıklamada, biri güvenlik görevlisi 4 otel çalışanının öldürdüğü, 2'sinin de yaralandığı kaydedildi.  

Güvenlik güçlerinin bölgeye hemen müdahalede bulunduğu aktarılan açıklamada, saldırganların, otelin dördüncü katına sıkıştırıldıkları ifade edildi.

Saldırganların bu sırada güvenlik kameralarını işlemez hale getirip dördüncü kata açılan tüm noktalara bomba yerleştirdiği, bombalar, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildikten sonra çıkan çatışmada bir deniz kuvvetleri personelinin hayatını kaybettiği, ayrıca, çatışmada 2 subay ile 2 deniz askerinin de yaralandı dile getirildi.

Saldırıyı, Belucistan Özgürlük Ordusu adında bir örgütün üstlendiği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.