Pakistan'da Tahir Kadri ve İmran Han için tutuklama kararı

Pakistan'da Tahir Kadri ve İmran Han için tutuklama kararı

Pakistan'da bir mahkeme, hükümet karşıtı gösteriler sırasında meydana gelen olaylardan dolayı muhalif liderler İmran Han ve Tahir Kadri hakkınad tutuklama emri çıkardı

Pakistan'daki muhalif liderler için mahkeme tutuklama emri çıkardı. Muhalif liderlerden Pakistan Tehrik-i İnsaf (PTI) lideri İmran Han ve eski vaiz Tahir Kadri hakkında, hükümet karşıtı gösteriler sırasında meydana gelen olaylardan dolayı mahkeme kararıyla tutuklama emri çıkarıldı.

Mahkeme kararına gerekçe olarak, İmran Han, Tahir Kadri ve diğer bazı muhalif kişilerin, Meclis binasına zarar vermeleri ve devlet televizyonunun binasını işgal etmeleri gösteriliyor.

Tahir Kadri ve İmran Han'la birlikte Hayber Pakhtunhava bölgesinin Başbakanı Mahdum Şah Mahmud Kureyşi hakkında da tutuklama emri çıkarıldı. 

İmran Han ve taraftarları, 2013 yılının Mayıs ayında yapılan ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in göreve gelmesini sağlayan seçimlerle ilgili şaibelerin olduğu iddiasıyla taraftarlarıyla birlikte meclis binası önünde oturma eylemi yapıyor. Han, 14 Ağustos günü, başkent İslamabad'a yönelik bir yürüyüş yapmış ve ertesi gün Tahir Kadri ve taraftarlarıyla Pakistan Meclisi önünde birleşerek hükümete karşı gösterilerini sürdürmüştü. 

Daha sonra kalabalık muhalif gruplar meclis binasına girdi bu sırada çıkan çatışmada 5 gösterici polis tarafından öldürülürken, 100'ü polis 500 kişi de yaralanmıştı. 

Tahir Kadri geçtiğimiz ay ani bir karar alarak gösterilerine son vermiş ardından da ülkeyi terk etmişti. İmran Han ise hala ülkede ve eylemlerine devam edeceği yönündeki açıklamalarına devam ediyor.

İmran Han'ın partisinin 342 sandalyeli Pakistan meclisinde 33 sandalyesi bulunuyor. Han, son yaptığı açıklamada taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda 30 Kasım'da ülke genelin eylemler düzenleyerek hükümeti devireceği tehdidinde bulunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.