Pakistan'da Taliban'la müzakere süreci kilitlendi

Pakistan'da Taliban'la müzakere süreci kilitlendi

Pakistan hükümetinin Taliban'la yürüttüğü barış müzakereleri askıya alındıktan sonra herhangi bir ilerleme kaydedilmedi, iki taraf da ilk adımı karşıdan bekliyor

Taliban'la Pakistan hükümeti arasında başlayan müzakereler askıya alınmıştı. İki taraf da müzakerelerin tekrar başlaması için ateşkesin sağlanması gerektiğini ifade ediyor. Pakistan hükümeti Taliban'ın önkoşulsuz bir şekilde ateşkes ilan etmesini istedi.

Taliban, Pakistan hükümetinin önkoşulsuz ateşkes talebini reddetti. Taliban Sözcüsü Şehidullah Şehid, “eğer yapmamız gereken buysa, bunu 10 yıl önce de yapabilirdik” dedi.

Devletin kendilerine karşı bir savaş yürüttüğünü belirten Şehid, eğer hükümet buna bir son verir ve ateşi durdurursa, kendilerinin de buna uyabileceklerini ifade etti.

TALİBAN LİDERİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ DOĞRULANDI

Taliban, grubun üst düzey liderlerden biri olan İsmetullah Şahin’in öldürüldüğünü doğruladı. Taliban sözcüsü Şehidullah Şehid tarafından yapılan açıklamada, Pakistanlı ve Amerikan ajanların Taliban liderlerini saf dışı bırakmak istediği belirtildi.

Düşmanlarının yöntemlerinin farkında olduklarını belirten Şehid, Amerikan ve Pakistanlı ajanların dron saldırılarına alternatif bir program uyguladıklarını ifade etti.

TALİBAN'A KARŞI SAVAŞ, ASKERE DARBE ÇAĞRISI

Birleşik Ulusal Hareket lideri Altaf Hüseyin, hükümetin Taliban’a karşı alınacak savaş kararını desteklememesi durumunda, silahlı kuvvetlerin yönetimi ele alması gerektiğini belirtti.

İnsanların demokrasiyi ya da diktatörlüğü tercih etmesinin umrunda olmadığını söyleyen Hüseyin, “Bizim için ülke, demokrasiden daha önemlidir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.