Pakistan'da yüzlerce çocuğa AIDS'e yol açan HIV bulaştı

Pakistan'da yüzlerce çocuğa AIDS'e yol açan HIV bulaştı

Pakistan'ın güneyindeki Sind vilayetinde, yüzlerce çocuğa AIDS'e yol açan HIV virüsünün bulaştığı belirtildi.

Pakistan'ın güneyindeki Sind vilayetinde yüzlerce kişide HIV virüsü teşhis edildi. Yetkililer şimdiye kadar 700 kişiye HIV virüsü bulaştığının tespit edildiğini, bunların dörtte üçünün 12 yaş altı çocuklar olduğunu bildirdi.

HIV virüsü bulaşmış şırınga ve neşterlerin kullanılmasının virüsün yayılmasına yol açtığı öne sürülüyor. Yetkililer bir çocuk doktorunu gözaltına aldı.

Pakistan'da HIV virüsü uzun süre kontrol altındaydı. Ancak virüs son yıllarda ülkede hızla yayılıyor. 2017'de 20 bin yeni vaka tespit edildi.

Birleşmiş Milletlerin verilerine göre Pakistan HIV virüsünün en hızlı yayıldığı ikinci Asya ülkesi. Tahmini rakamlara göre 220 milyon nüfusa sahip Pakistan'da en az 150 bin kişi HIV virüsü taşıyor.  

Ülkedeki kötü sağlık sistemi HIV krizini kötüleştiriyor. Pek çok ailenin sahte doktorlara gitmekten başka çaresi kalmıyor. Sağlık uzmanları bu kişilerin tasarruf yapmak için aynı şırıngaları kullanmasının ve ülkede sağlık personelinin yetersiz olmasının HIV krizlerine yol açtığını belirtiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.