Pakistan'daki sel felaketlerinden 33 milyon insan etkilendi

Pakistan'daki sel felaketlerinden 33 milyon insan etkilendi

​Pakistan'da haziran ortasında başlayan muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketlerinde şu ana kadar bini aşkın kişi hayatını kaybetti, 33 milyondan fazla kişi etkilendi.

Pakistan Ulusal Afet Yönetim Otoritesi (NDMA), ülkede bu sezonun Haziran ortasında başlayan muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinden 33 milyondan fazla insanın ve 72 ilçenin etkilendiğini bildirdi.

Açıklamada en kötü etkilenen bölgenin 14,5 milyon insan ve 23 ilçesiyle Sindh eyaleti, ardından 9 milyon insan ve 31 ilçesiyle Belucistan'ın olduğu ifade edildi.

Pakistan'ın bu sezon boyunca 28 Ağustos'a kadar yağışlarda son otuz yıldaki ortalama yağışa kıyasla yüzde 188'lik bir artış yaşadığı belirtilen açıklamada, Pakistan'daki 30 yıllık ortalama yağışın bu dönemde 135 mm olduğu belirtildi.

Öte yandan Pakistanlı yetkililer, muson yağmurlarının yol açtığı seller nedeniyle Haziran ayından bu yana ölenlerin sayısı bin 33'e yükseldi. Ulusal Felaket Yönetimi yetkilileri, sadece dün 119 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler