Palandöken: Esnafımız için öfke kontrolü eğitimi başlatmalıyız

Palandöken: Esnafımız için öfke kontrolü eğitimi başlatmalıyız

​TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "2 milyona yakın esnafımız için öfke kontrolü eğitimi başlatmalıyız. Bu sayede topluma örnek olarak okul sıralarından itibaren yediden yetmişe herkesin öfke kontrolü eğitimi almasına öncü olmalıyız." dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada öfke kontrölüne karşı eğitimin önemine dikkat çekti.

Toplum olarak son günlerde bir çok şiddet olayına şahit olduklarını belirten Palandöken, insanların tek kelimeyle cinnet geçirdiğini ifade etti.

Tüm bu yaşananların, toplumun psikolojisinin bozulduğunun göstergesi olduğunu belirten Palandöken, "Şiddetin bu boyutlara ulaşmasının altında yatan sebepler masaya yatırılmalı. Yediden yetmişe hepimizin öfke kontrolüne ihtiyacı var. Esnaf ve sanatkarlar camiası olarak öfke kontrolü eğitimi başlatmalı ve bu konuda öncü olmalıyız." dedi.

Palandöken, "Günümüzde şiddet o kadar arttı ki artık haberleri izlemek bile istemiyoruz. Her gün bir kadın ya çocuklarının, ya da ailesinin gözü önünde, yüreğimiz dayanamayacak bir biçimde aşağılıkça öldürülüyor. Eskiden de karı koca kavgaları olurdu ancak bir şekilde orta yol bulup düzelirdi. Şimdiyse insanlar adeta cinnet geçiriyor. Hem Elhamdülillah Müslümanız diyoruz hem de kadına şiddet uyguluyoruz. Bu asla kabul edilemez. Yaşanan olayların hepsi, insanların psikolojisinin bozulmasından kaynaklanıyor. İnsanlar öfkesini kontrol edemiyor. Kimi durakta otobüs beklerken sinirleniyor, kimi aracında tek başına ilerlerlerken isyan ediyor. Kimi de çocuğuna istediği şeyi alamamış, kafasına taktığı meseleyi problem edip hiç suçu olmayanlara şiddet uyguluyor. Eskiden olsa bunlar cehaletten derdik anca artık bunların içinde eğitimli kesimler de var." ifadelerini kullandı.

"Okul sıralarından itibaren öfke kontrolü eğitimi verilmeli"

Şiddetin maalesef toplumun tüm kesimlerinde yaşandığına dikkat çeken Palandöken, "Lokantaya gelen bir müşteri ile garson ya da işletme sahibi arasında ya da otobüsçü, taksici ile yolcu arasında çoğu zaman münakaşa olabiliyor. İnsanlarda ne yazık ki bir şiddet kültürü gelişti. Sanki şiddet bir güç gösterisi gibi toplumda kanıksanmaya başlandı. Oysa ilk olarak konuşup meselelerin çözüme kavuşturulması gerekli. Çoğu zaman anlamadan, dinlemeden, uzlaşma yoluna varmadan eyleme geçmeye çalışıyorlar. Bizler bu konuda esnaf ve sanatkarlar camiası olarak birlik, federasyon ve odalarımız aracılığıyla 2 milyona yakın esnafımız için öfke kontrolü eğitimi başlatmalıyız. Bu sayede topluma örnek olarak okul sıralarından itibaren yediden yetmişe herkesin öfke kontrolü eğitimi almasına öncü olmalıyız." diye belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.