Palu Belediyesi’nden Kur'an kursu binasına engel

Palu Belediyesi’nden Kur'an kursu binasına engel

Elazığ'ın Palu ilçende Yeni İhya Der temsilciliği tarafından yapılmak istenen Kur'an kursu binasının belediye tarafından engellendiği iddia edildi.

Yeni İHYA-DER Palu temsilciliğinin, bir hayırsever tarafından bağışlanan arsada dernek binası ve Kur’an kursu yapmak için müracaat ettiği Palu Belediyesi tarafından keyfi muameleye tabi tutulduğu iddia edildi.

Yaşanan süreci anlatan Yeni İHYA-DER Palu temsilciliği yetkilisi Kenan Ocak, bir hayırseverin bağışladığı arsa üzerinde dernek binası ve Kur'an kursu yapmak için defalarca müracaat etmelerine rağmen keyfi muameleye tabi tutulduklarını söyledi.

Bağışlanan arsanın imar durumunun; bodrum + iki kat ve yollardan beşer metre, yanlardan üçer metre çekme olduğunu öğrendiklerini ifade eden Ocak, arsada istedikleri Kur'an kursunu yapmak için 14 defa belediye başkanıyla görüştüklerini ancak her seferinde farklı bahanelerle karşılaştıklarını dile getirdi.

Belediye mühendislerinin olumlu görüşüne rağmen Kur'an kursunun yapımı engellendi

Belediye mühendisinden aldıkları imar çapını belediye başkanına götürdüklerini ve o arsaya bina yapılabileceğini söylediklerini belirten Ocak, "Ramazan ayında temsilcimiz olarak Sami Yılmaz belediye başkan ile görüştü. Başkan, 'O arsaya bina yapılamayacağını' söylemiş. Temsilci arkadaşımız da, “O arsaya belediyenin imar şartlarına göre yapı yapılabildiğini, resmi olarak hiçbir sorunun olmadığını, o arsa olmasa bile başka uygun bir yer olduğunda orayı satın alıp yapmak için kararlı olduğumuzu” kendisine belirtmiş." dedi.

Başkan'ın, "Hem özel idareden muvafakatname için gerekli cevabın gelmesi hem de arsanın durumunu daha iyi" öğrenmek gerekçesiyle kendilerini oyaladığını ifade eden Ocak, şöyle devam etti: "27 Temmuz'da dernek temsilcimiz Sami Yılmaz, imar durumunda iyileştirme yapılamıyorsa mevcut durum üzerinden dilekçemizi verip başlamak istediğimizi bildirmek üzere belediyeye gitti. Sabah ilk gittiğinde başkan makamında yoktu. İkinci defa gittiğinde başkan görüşmeye almadı. Öğleden sonra gelmesini sekreteri vasıtasıyla söylemiş.

Öğleden sonra gittiğinde ise başkan makamına bile kabul etmeden yine sekreteri vasıtasıyla belediyenin imar işlerinden sorumlu personeli Burcu Hanıma yönlendiriyor. Burcu hanım “O arsa önündeki yol için İmar Uygulama Çalışması yapılacağını dolayısıyla imar çapı ve yapı izni veremeyeceklerini” söylüyor.

Temsilcimiz Sami Yılmaz, “Bu arsa için iki aydır gidip geldiklerini ama imar çalışmasından bahsedilmediğini şimdi neden böyle bir cevap verildiğini” sorduğunda, Burcu Hanım: “Bilgisinin olmadığını sadece kendisine verilen talimatı uyguladığını” söylüyor. Sami Yılmaz, “Arsamızın mevcut imar durumuna göre bir sorununun olmadığını yetkili olan Burcu Hanıma tekrardan teyit ettiriyor ve sıkıntısız olmasına rağmen imar çapı ve yapı izninin verilmemesinin kötü niyet” olduğunu söylemiş."

Belediye Başkanının daha önce de, kendilerine nezaket kuralları dışında davrandığını dile getiren Ocak, "Tam 14 kez gittik. Mevcut imar durumuna mugayir hiçbir engel olmadığı halde hakkımız olan imar çapını ve yapı iznini bize vermiyorlar ve her gittiğimizde bize başka başka bahaneler ileri sürüyorlar." diyerek önlerine engeller çıkarılmasına tepki gösterdi.

"Yargıya taşıyacağız"

Son olarak, Kur'an kursu binası için belediyeye dilekçe verdiklerini ifade eden Ocak, sonucun olumsuz çıkması durumunda konuyu yargıya taşıyacaklarını belirterek, orada olmasa bile ilçe halkına hizmet için başka bir yer bulup orada bu Kur'an kursunu yapacaklarını söyledi.

Palu Belediye Başkanı Mehmet Sait Dağoğlu'nun önceki başkanlık döneminde de, derneklerine karşı olumsuz tavırlar sergilediğini belirten Ocak, "Başkan önceki dönemde Filistin için yapmak istediğimiz etkinliğe bile engel olmak istedi. Kurduğumuz yardım çadırına zabıta ekiplerini göndererek kaldırtmak istedi. Bize karşı bu kötü tavırların sebebini bilmiyoruz.

Yüzlerce aileye gıda yardımı yapan, yetimleri sahiplenip giydiren, çocuklara ve gençlere Kur’an öğreten, Peygamberimizin (sav) hayatını öğreten, kutlu doğum gibi birçok sosyal etkinlikler düzenleyip göz önünde olan bir sivil toplum kuruluşunun önünün açılması gerekirken bu şekilde engellenmesi, bizde kötü bir yansıma yapıyor ve kötü niyetli olarak yapıldığını düşünüyoruz." dedi.

Ocak, "Son olarak bu hayırlı işe engel olmak isteyenler bizim şahsımıza değil hayırlı işlere engel olacaklarını bilsinler ve Gayretullaha dokunacak hakaret ve davranışlardan beri olsunlar.” ifadelerini kullandı.

Belediye yetkilileri ise, iddia edildiği ilk zamanlarda söz konusu arsada binanın yapılabileceğini söylediklerini ancak daha sonra İmar Uygulama Çalışması başladığından dolayı bu talebi beklettiklerini söyledi.

Yetkililer, ilçede İmar Uygulama Çalışmasının devam ettiği çalışma tamamlanmadan söz konusu arsada herhangi bir yapının yapılamayacağının ileri sürdü. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.