Palu esnafından sık yaşanan elektrik kesintilerine tepki

Palu esnafından sık yaşanan elektrik kesintilerine tepki

Elazığ'ın Palu ilçesinde sık yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren esnaf, bu durumun işlerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Son zamanlarda Palu'da yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren esnaf, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini dile getirdiler.

Elektriklerin kesintilerinin işlerini durma noktasına getirdiğini dile getiren cep telefoncu Ğıyas Şahin, kesintiler uzadıkça maddi kayıplarının da ona göre arttığını söyledi.

Şahin, "Elektrikler kesilince kontör yükleyemiyorum ve bilgisayarla hiçbir işlem yapamıyorum. Uğradığım bu zararı kim telafi edecek? Elektrik faturası geldiğinde bir gün gecikse gecikme zammı işletenler, vatandaşı neden düşünmezler? Personel eksikse giderilsin, alt yapı eksik ise tamamlansın. Ödediğimiz elektrik parasıyla geçinenler işlerini doğru dürüst yapsınlar. Artık yeter diyecek bir konumdayım. " dedi.

Zararlarını tazmin edecek, şikayet edecekleri bir mercinin olmadığını söyleyen Şahin, "Bu tür kurumlar bir derebeyi misali istediği gibi davranıyor. Bu da bizi artık bezdirecek bir konuma getirdi. Artık yeter!" diye belirtti.

Elektrikle çalışan cihazların kesintiler nedeniyle bozulmayla karşı karşıya olduğunu ifade eden market işletmecisi Zeynel Cirit, "Köy ürünleri olan süt, ayran, yağ, yoğurt ve benzeri ürünler satıyorum. Bazen saatlerce elektrik gelmiyor. Bu ürünler ise bozulduğu zaman çöpe atıyorum. Bu zararı kim üstlenecek? Ne zamana kadar günü gününe parasını ödediğim elektrikten düzgün bir hizmet alacağım?" diye sordu. 

Market işletmecileri Zekeriya Aydemir ve Zülfü Aydoğdu da aynı dertten şikayetçi olduklarını belirterek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Konfeksiyon işletmecisi Abdullah Şaşkın ise şunları söyledi: "İşletmemiz elektrikle aydınlatılmakta ve güzel bir dekorasyon vermiş bulunmaktayız. Elektrikler gittiği zaman işletmenin içi kapkaranlık oluyor. Bu durumda ürün müşteriye gözükmediği için alışveriş duruyor. Biz de işsiz bir şekilde elektriğin gelmesini bekliyoruz. Bu gidişle jeneratör almak zorunda kalacağız. Bu mağduriyet giderilsin.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.