Palu Peygamberin ve varislerinin izinde

Palu Peygamberin ve varislerinin izinde

Peygamber Sevdalıları Platformunun Elazığ'ın Palu ilçesinde organize ettiği Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla geçti.

ELAZIĞ-Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Yeni İhya Der Palu Temsilciliği, iki cihan güneşi Hz. Muhammed'in (sav) Kutlu Doğum'u münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

Palu İstasyon Meydanında yapılan etkinlik saat 13.30'da Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kürtçe Mevlidi Şerif'in okunduğu etkinlikte Grup Kervan'ın seslendirdiği ilahi ve ezgiler coşkuyu artırdı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğruhaber gazetesi genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş, Peygamber Efendimizin (sav) hayatından kesitler sundu. Peygamber Efendimizden (sav) bahsedilince hep yumuşak yönünden bahsedildiğini ifade eden Göktaş Hoca, "Hâlbuki onun değinilecek birçok yönü var. Öncelikle Peygamberler ve Hz. Muhammed (sav)Allah'tan başkasından korkmazlardı. Peygamberler hep ülkelerin başkentlerine ve özellikle o bölgenin en azılı olan diktatörlerine, kan emicilerine gönderildiler. Allah'ın davasını yaşama ve anlatma konusunda da hiç kimseden korkmadılar.

Bu zalimler neden Peygambere (sas) düşman oldular biliyor musunuz? Çünkü Hz. Muhammed (sav) onların huzurunu kaçırdı. O zulüm saraylarına çomak soktu. Mustazafların kanını emerek sürdürdükleri rahatlarını kaçırdı. O yüzden ona düşman oldular. Çaresizlikten kurtulmanın yolu Peygamber sevgisinden geçer. O'nu tanımak, hayatını yaşamak ve öğretilerinin etrafında birleşmekle olur" dedi.

Etkinliğin bir diğer konuşmacısı Molla Sahap Korkutata ise Zazaca bir konuşma yaptı. "Bugün İslam dini ve Peygamber sevgisi her yerimize nüfus etmeli" diyen Korkutata, "Evimize, İşyerimize, çarşımıza, sokaklarımız, okullarımıza ve en önemlisi evimize nüfus etmelidir. Ben bugün sizlerde bunları görüyorum. Palu bugün bunu gösteriyor. Sizler fedakâr kardeşlersiniz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından "Bingöl Bir Musibet, Bin Nasihat" adlı tiyatro grubunun Hz. Hubeyb Bin Adiyy ve Hz. Zeyd Bin Desinne'nin şehit edilişini konu alan bir oyun gösterimi sunuldu.

Etkinlik yapılan duanın ardından sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.