Palu’da ceviz hasadı başladı

Palu’da ceviz hasadı başladı

​Elazığ'ın Palu ilçesinde, lezzetiyle halk arasında önemli bir yer tutan cevizin hasadına başlandı.

Palu ilçe merkezinde ve köylerinde yetişen lezzetiyle halk arasında önemli bir yer tutan cevizin hasadına başlandı.

Sonbaharın gelmesiyle çiftçiler cevizleri toplamaya başladı. Ceviz sahipleri, geçen yıl yaşanan don olayından dolayı verim alamadıklarını, ancak bu yılki verimden memnun olduklarını dile getirdiler.

Hasada yeni başladıklarını belirten ceviz yetiştiricilerinden Murat Polat, "Yılın ilk ceviz silkeleme hasadına başlıyoruz. Ceviz silkeleme makinamız olmadığından uzun sırıklarla bu işi yapıyoruz. Geçen yıl mart ayında, don olayı yaşanmıştı. Ceviz ağaçlarımız da bundan nasibini aldı. Don olayından etkilenen ağaçlarımız ceviz tutmadı. Ama bu yıl Allah'a çok şükür bol ceviz var." ifadelerini kullandı.

Cevizin birçok faydasının olduğuna dikkat çeken Ömer Faruk Altıngök, cevizin vitamin değerinin çok yüksek olduğuna ve mutlaka günde 1-2 tane yenilmesi tavsiyesinde bulundu. Altıngök, "Gerek Palu merkezde olsun gerekse kendi köyüm Burgudere (Ekrek) de olsun çok kaliteli ceviz var. Bu yıl verim yüksek. Topladığımız cevizleri, tatlı yapımında kullanıyor ve kışın yemek için saklıyoruz. Bu yıl don olayının olmaması bizleri çok sevindirdi." dedi. (Ebubekir Alkan-İLKHA) 


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler