Palu'da "hidroelektrik santral" toplantısı düzenlendi

Palu'da "hidroelektrik santral" toplantısı düzenlendi

Elazığ'ın Palu ilçesinde yapılacak Hidroelektrik santrali için halkı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Palu Kaymakamlığı, ilçede yapılacak Hidroelektrik santrali için halkı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Palu Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen toplantıya Palu Kaymakamı, AK Parti, HÜDA PAR ve Saadet Partisi ilçe temsilcileri ve bazı vatandaşlar katıldı. Katılımın, duyuru yapılmasına rağmen az olduğu gözlendi.

Konu hakkında bilgilendirme yapan Kalehan Murat Enerji Üretim A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Emin Kılınç, inşa edecekleri santralin "çevre dostu" olduğunu  vurguladı.

Kılınç, "Toplam 142,20/141,70 MW kapasiteye sahip bir hidroelektrik santrali (Palu HES) inşa etmeyi düşünmekteyiz. Proje insana ve çevreye saygı prensibiyle hayata geçirilecektir. Bu proje nehir tipi (regülatör) olarak tesis edilmesi planlanmıştır 2019 yılının başında başlayıp 2021 yılında tamamlanması hedeflenmektedir. Palu HES Projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmeliği ve uluslar arası standartlar göz önüne alınarak yapılacaktır. Bu konuda ilerde de siz muhataplarla toplantılar yapılacaktır. " dedi.

3 yıl yapımı düşünülen projede inşa esnasında ortalama 100-750 arasında kişi istihdam edileceğin ve  işçi alınımında önceliğin Palu halkından olacağını aktaran Kılınç, "Santral yapımında şehre yakın evleriniz, piknik alanları, bahçe ve tarlalarınız su altında kalmayacaktır. Su seviyesi DSİ tarafından yapılan bendi aşmayacaktır. Özellikle Şeyh Mahmud Samini ve orda bulunan mezarlıklar yukarıda yapılacak olan hidroelektrik Santrali iptal edildiği için su altında kalmayacaktır. Tarihi dokuya hiçbir zarar dokunmayacaktır. Karşıbahçeler ve Yeni Mahalle su altında kalmadıkları için kamulaştırma talebimiz olmadı. Su da herhangi bir atık madde katılmayacak ve borudan giren su aynı şekilde tahliye borusuyla nehre akıtılacaktır. Gölün kullanımı DSİ'ye aittir. Balıkçılık, teknecilik, turizm ve spor yapmak için DSİ'den izin alınacaktır.” Dedi.

Broşürleri dağıttıktan sonra halkın sorularını dinleyip cevaplayan Kılınç, halkın tüm taleplerini not aldıklarını ve bu konularda hassasiyet göstereceklerini dile getirdi. (Murat Polat- İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler