Palu'da Sel (Video)

Palu'da Sel (Video)

Elazığ'ın Palu köylerinde 3 gündür devam eden sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Selde 15 küçükbaş hayvan telef oldu.

PALU - Elazığ'ın Palu ilçesi Gökdere civarındaki köylerde aniden bastıran sağanak yağış, derelerin taşmasına sebep oldu. Gemtepe köyünde yağan dolunun ardından dağlardan inen yağmur suyu, köyü ortadan ikiye ayırdı.

Selde 15 küçükbaş hayvanın kapıldığını söyleyen Köy Muhtar Azası Nihat Kılıç, "Sel suları köyümüzü ikiye ayırdı. 3 gündür yağan yağmurun doluya dönüşmesiyle daha da şiddetlenen sel, köyde şebeke suyunu kopardı. Köye 3 gündür içme suyu verilemiyor" dedi.

Çocuklar Okula Gidemiyor
Her yağmur yağışında bu tür sıkıntıları yaşadıklarını dile getiren Kılıç, "3 gündür çeşmelerimizden su gelmiyor, hayvanlarımızı sel götürdü. Biz perişan haldeyiz. Köyümüz Elazığ'ın Bingöl sınırındaki son köy ve hiç kimse bizimle ilgilenmiyor. Okular açılacak ama 7 tane öğrenci suyun öbür tarafında kaldı. Sel olduğu için karşıya geçemiyorlar. Yetkililerden en azından çocuklarımız için bir köprü yapmasını istiyoruz" diye konuştu. (Yasin Kavaklı-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.